Menu

Biggenvoer: van kraamstal tot biggenopfok

Afbeelding: Zeug met drinkende biggetjes

Voor de ontwikkeling tot een goed groeiend vleesvarken is de start van de big essentieel. Deze start begint in de kraamstal en gaat door tot in de biggenopfok. AgruniekRijnvallei (AR) levert een compleet assortiment, van melkpoeder tot babystartvoeders. Hiermee presteren uw biggen maximaal in hun ontwikkeling tot vleesvarken.

Voeding

Darmgezondheid

De speenfase is de meest cruciale fase in de opfok van de big. De pH in de maag van de jonge big is relatief hoog, dit maakt de big vatbaarder voor ziektes. In de speenfase is de darmgezondheid van de big daarom een belangrijk aandachtspunt. De voeders van AR zijn zo samengesteld dat deze extra ondersteund wordt. Zo laat CCM in de voeders de pH in de maag verder dalen. Voor extra weerstand en een maximale darmgezondheid heeft AR de Flora-voeders in haar assortiment.

Voerschema

Het type voerschema dat u aan kunt houden is sterk afhankelijk van uw strategie. Gaat u voor veiligheid of voor maximale groei? Door te sturen op het moment van overschakelen kunt u hier op sturen. Uw adviseur kan u hierbij ondersteunen. Belangrijk ijkpunt daarbij is de opname. Weet u hoeveel uw biggen vreten? Meten = weten.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route