Varkens
Coproducten

CCM

CCM (Corn Cob Mix) is een bijzondere en zeer smakelijke grondstof. Het is goed verteerbaar en door het hoge zetmeelgehalte zorgt CCM voor een goede en gemakkelijke groei. AR verwerkt deze unieke grondstof in de varkensvoeders.

CCM (Corn Cob Mix) is korrelmais die nat (ds 65%) gemalen en ingekuild wordt. Onze CCM is geen gewone CCM. In plaats van propionzuur voegen we exclusieve melkzuurbacteriën toe. De melkzuurbacteriën komen via de CCM in de darmen van het varken. Dit zorgt voor een betere darmflora en daarmee voor een betere natuurlijke weerstand. De verteringscapaciteit van met name eiwit wordt groter, waardoor de spieraanzet bij biggen en vleesvarkens toeneemt.

CCM in varkensvoeders

AR verwerkt CCM in een deel van de varkensvoeders. De CCM wordt na het persen toegevoegd. Hierdoor blijven de melkzuurbacteriën leven. In het varken hechten de levende bacteriën zich aan de darmwand. De CCM is ook los verkrijgbaar.

Unieke inname CCM

Het proces van malen, melkzuurbacteriën toevoegen en het inkuilen is volledig in handen van AR. Het proces:

  1. Ingangscontrole
    Om de kwaliteit te garanderen nemen we alleen ongemalen korrels mais in. Bij de inname wordt met het oog bepaald of de korrels heel zijn en of er geen spil wordt meegeleverd, de spil bevat namelijk geen voedingswaarde. Het drogestofgehalte moet minimaal 60% zijn.
  2. Malen
    Wanneer het product de ingangscontrole heeft doorstaan wordt het ingenomen in de daarvoor bestemde sleufsilo’s. De mais wordt daarna zo snel mogelijk gemalen met de gewenste maalfijnheid. Tijdens het malen worden speciaal voor AR samengestelde melkzuurbacteriën toegevoegd.
  3. Inkuilen
    Na het malen wordt de CCM aangereden tot een zeer compacte massa. Het aanrijden is een secure handeling. Aan het einde van de werkdag wordt de kuil nog een keer met behulp van een veldspuit met melkzuurbacteriën aangezuurd. Dit gebeurt nogmaals wanneer het plastic op de kuil wordt aangebracht.
  4. Klaar voor gebruik
    Als de kuil luchtdicht is afgesloten, gaan de melkzuurbacteriën zich exponentieel vermeerderen. Hierbij komt warmte vrij. Vervolgens gaan de melkzuurbacteriën melkzuur vormen. Na acht weken is de CCM stabiel en kan deze gevoerd worden. De CCM is koud, ruikt fris en is daardoor een zeer smakelijk product, zeker voor jonge dieren.

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over onze CCM? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met AR Coproducten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Informatieaanvraag AR Coproducten

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten varkens

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten varkens de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerstrategie, brijvoeding, klimaat en management.

Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Foto Sander Hulshof
Foto Sander Hulshof
Contact met
Sander Hulshof
Manager AR Coproducten
Marcel Schennink
Voedingsexpert varkens
Foto Marcel Schennink
Foto Marcel Schennink
Contact met
Marcel Schennink
Voedingsexpert varkens
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Foto Hans van der Knaap
Foto Hans van der Knaap
Contact met
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Onze specialisten
Sander