Biologische varkens buiten

Varkens biologisch

AgruniekRijnvallei levert een compleet assortiment biologische voeders voor varkens. Onze specialisten denken graag met je mee hoe je goede resultaten kunt behalen met gezonde varkens en veel werkplezier.

Zuiver voer goed voor jouw dieren en goed voor jou


Onze biologische varkensvoeders worden geproduceerd in de gespecialiseerde fabrieken in Helvoirt en Wichmond. Hier verwerken we unieke grondstoffen tot smakelijk, gezond en resultaatgericht voer.  Denk aan biologische CCM en vismeel, zeer smakelijke grondstoffen die bevorderen voor een natuurlijke weerstand en een betere darmflora. In Wichmond hebben we ook de mogelijkheid om dierlijk eiwit te verwerken. We produceren de biologische varkensvoeders volgens de basisprincipes van Zuiver Voer.

Veel gezonde biggen begint bij een goede ontwikkeling van de zeug, zowel in de opfok als tijdens de eerste cyclus. De basis hiervoor is een goed opfokvoer. In het drachtvoer ligt de focus op verzadiging, de ontwikkeling van de biggen en de voorbereiding op de lactatie. Het drachtvoer sluit naadloos aan op het lactovoer. Een goede lactatie begint met een optimale biestopname. Een big zonder biest sterft binnen twee dagen en een big met onvoldoende of slechte biest krijgt een extra dip met spenen. Het is van groot belang dat biggen al vroeg leren vreten en leren verteren. Hierdoor wordt de overgang bij het spenen gemakkelijker. Om de biggen te leren verteren, moet het dier gewend raken aan plantaardige voedingsstoffen en ondersteund worden in de spijsvertering. Ontsloten granen zijn hier perfect voor. 

Onze biologische vleesvarkensvoeders resulteren in een gezonde groei met een solide rendement en liggen perfect in lijn met de biggenvoeders. Hierdoor is de overgang minimaal en wordt het concept ‘leren vreten & leren verteren’ maximaal benut. Dit zorgt voor een optimale jeugdgroei. 

Onze concepten voor de biologische varkenshouderij

AgruniekRijnvallei Biologisch werkt met een duidelijke visie. We werken alleen met producten waar we achter staan en die de biologische varkenshouder verder helpen. Je leest er hier over.

Vernieuwde receptuur BLG Babybig Havic

Luxe en veilig biologisch biggenvoer met CCM en vismeel. Door de verbeterde receptuur zorgt dit voer voor een nog rustigere vertering en een betere groei.

Lees meer
Zakgoedwagen Lunteren

Snel en voordelig je stukgoed in huis

AR levert een compleet assortiment van (biologische) diervoeders en graszaad tot strooisels en melkpoeders.

Lees meer
Structuurbrok Gras

Zuiver Voer

AR produceert de voeders volgens de Zuiver Voer-filosofie. Zuiver Voer is voer met zuivere grondstoffen, die ieder op hun eigen, specifieke manier bewerkt worden en een gegarandeerde voederwaarde hebben.

Lees meer

Onze specialisten biologisch varkens

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten biologisch varkens de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerstrategie, brijvoeding, klimaat en management.

Wim Krajenbrink
Algemeen manager biologisch
Foto Wim Krajenbrink
Foto Wim Krajenbrink
Contact met
Wim Krajenbrink
Algemeen manager biologisch
Britt Engelsman
Specialist varkens
Foto Britt Engelsman
Foto Britt Engelsman
Contact met
Britt Engelsman
Specialist varkens
Carool Peters
Specialist varkens
Foto Carool  Peters
Foto Carool  Peters
Contact met
Carool Peters
Specialist varkens
Evert Voortman
Specialist varkens
Foto Evert Voortman
Foto Evert Voortman
Contact met
Evert Voortman
Specialist varkens