Wageningen AgruniekRijnvallei
Actieve land- en tuinbouwcoöperatie

Over AgruniekRijnvallei

Wij zijn AR: een actieve land- en tuinbouwcoöperatie met veehouders, akkerbouwers en fruittelers als leden. Hier lees je wat we doen en waar we voor staan.

Onze coöperatie

Alles voor jouw agrarische bedrijf

Als actieve land- en tuinbouwcoöperatie willen we een vertrouwde, sterke partner zijn voor agrarische ondernemers. Onze ambitie? Het ondersteunen van agrarische ondernemers bij de uitdagingen van vandaag en de plannen voor later. We beloven daarbij niet alleen resultaat, we maken onze beloftes ook waar. Dit doen we met praktische adviezen en een breed scala aan doordachte producten.

Zo produceren en leveren we gangbare en biologische voeders. Ook leveren we kwaliteitsproducten voor de plantaardige sector en hebben we negen Welkoopwinkels en drie op- en overslagbedrijven. We zijn een no-nonsense bedrijf en net zo nuchter als de boeren aan wie we leveren. 

Over AR

AR kent een lange geschiedenis. De eerste coöperatie die aan de basis van het huidige AgruniekRijnvallei heeft gestaan is al in 1900 opgericht. Coöperatie AgruniekRijnvallei heeft een democratisch en transparant bestuursmodel, waarin bestuur, ledenbetrokkenheid en toezicht op een eigentijdse coöperatieve manier zijn vastgelegd. Binnen deze structuur is een scheiding gemaakt tussen enerzijds de coöperatie met haar verenigingsactiviteiten en anderzijds de holding, waarin de bedrijfsactiviteiten zijn ondergebracht.

Onze visie

De vraag naar producten, de spelers op de markt, de prijs van grondstoffen, de wetgeving, de invloed van de consument; zo’n beetje alles verandert. Het wordt er niet eenvoudiger op. Ondernemen in de agrarische sector is topsport. Het succesvol runnen van een agrarische onderneming betekent kiezen voor een vertrouwde, sterke partner die de juiste producten en ondersteuning biedt. Die partner wil AR zijn voor haar leden en afnemers.

Onze missie

In de veranderende omgeving stimuleren en ondersteunen we onze leden actief bij het optimaliseren van hun bedrijf. Dit doen we met kwalitatief hoogwaardige producten en praktische adviezen. Vanuit onze coöperatieve achtergrond werken we schouder aan schouder samen op basis van wederzijds vertrouwen. Samen zoeken we naar unieke en slimme oplossingen. Hierbij adviseren we niet alleen, maar realiseren we wat we beloven. Dit doen we vanuit praktisch partnerschap. Want de mensen van AR zijn, net als onze leden, echte aanpakkers.