Varkens
Voeders

Biggenvoeders

AgruniekRijnvallei levert een compleet assortiment biggenvoeders. Omdat de verschijningsvorm een belangrijke factor is voor de voeropname besteden we hier veel aandacht aan. Een goede voeropname is immers cruciaal voor een gezonde groei.

Je hebt de keus uit twee assortimenten. De voeders uit het TWF-assortiment bevatten geen dierlijk materiaal en zijn geschikt voor concepten waarin dierlijk materiaal niet is toegelaten. In het DM-assortiment werken we wel met dierlijk materiaal. Beide assortimenten bevatten speenvoeders (leeftijd 3-6 weken), biggenvoeders (leeftijd 4-12 weken) en babystartvoeders (7-12 weken). De assortimenten zijn opgebouwd uit verschillende reeksen. In de tabel zie je de kenmerken per reeks. Daarnaast levert AR ook prestarters.

  Voeropname Groei Darmgezondheid Eiwitkwaliteit Gedrag
Maxima TWF +++ +++ ++ +++ ++
Havic TWF ++ ++ +++ +++ ++
Uniek TWF + ++ ++ ++ +
           
Optima DM ++++ ++++ +++ ++++ +++
Gezond DM +++ +++ ++++ ++++ +++
Uniek DM ++ +++ +++ +++ ++
Prima DM + ++ ++ ++ ++
           
+ Top   +++     ++

Doordat AR en Denkavit partners zijn op het gebied van biggenvoeders hebben we ook de beschikking over het Safe Start-assortiment van Denkavit. Deze voeders worden bedrijfsspecifiek ingezet. De Safe Start-speenvoeders dragen bij aan een optimale darmgezondheid.

Verschijningsvorm

De biggenvoeders van AR zijn in korrel en in kruimel te verkrijgen. De Havic-voeders zijn ook in meel leverbaar. Bij meel wordt de persstap overgeslagen en wordt het voer niet verhit. Hierdoor is er minder verlies van natuurlijke enzymen, vitaminen, mineralen en zuren. Kies de verschijningsvorm die past bij jouw bedrijfssituatie.
• Korrel 3,5 diameter (KO3): het betreft een zachte taaie korrel, die de biggen goed kunnen opnemen.
• Kruimel (KR3): homogene kruimel waardoor de biggen niet kunnen selecteren. Staat voor een geleidelijke opname.
• Meel (ME2): de Havic-voeders worden ook in meelvorm geleverd. Meel zorgt voor een minder snelle stijging van de pH in de maag.

Voordelen dierlijk materiaal

In het DM-assortiment werken we met dierlijk materiaal. Dierlijk materiaal biedt veel voordelen.

  • Sluit aan bij de natuurlijke behoefte van het varken
  • Circulaire grondstof
  • Beter sociaal gedrag
  • Hoger rendement

Eigen samenstellingen

In overleg zijn ook eigen samenstellingen mogelijk.

Voerschema

Het voerschema dat je aan kunt houden is sterk afhankelijk van de strategie. Ga je voor veiligheid of voor maximale groei? Met het moment van overschakelen kun je hierop sturen. Belangrijk ijkpunt daarbij is de opname. Weet je hoeveel jouw biggen vreten? Je specialist varkens kan je hierbij ondersteunen. 

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over onze biggenvoeders? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Onze specialisten varkens

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten varkens de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerstrategie, brijvoeding, klimaat en management.

Marcel Schennink
Voedingsexpert varkens
Foto Marcel Schennink
Foto Marcel Schennink
Contact met
Marcel Schennink
Voedingsexpert varkens
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Foto Hans van der Knaap
Foto Hans van der Knaap
Contact met
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Eelco van de Hoef
Specialist, product- en innovatiemanager varkens
Foto Eelco van de Hoef
Foto Eelco van de Hoef
Contact met
Eelco van de Hoef
Specialist, product- en innovatiemanager varkens
Frans Peters
Specialist varkens
Foto Frans Peters
Foto Frans Peters
Contact met
Frans Peters
Specialist varkens
Onze specialisten
Eelco