Varkens
Voeding
30 juni 2023

Biggenvoeractie

Heb je te maken met te veel slachtbiggen, gezondheidsproblemen zoals streptokokken en coli, een hoge dierdagdosering, agressieve biggen? Bestel nu een gratis zak speenvoer met verwerkt dierlijk eiwit en ervaar de voordelen van ons Gezond hARd groeien-concept.

Gratis proberen

Kwaliteitsbiggen leveren geld op

In de praktijk zien we dat er vaak te weinig energie of eiwit wordt gevoerd aan de biggen of dat er grondstoffen worden gebruikt die biggen moeilijk kunnen verteren. Hierdoor kunnen  darmgezondheidsproblemen ontstaan en wordt het maximaal groeipotentieel niet benut. Onder aan de streep kost dit geld en het levert ontevredenheid op bij de mesters. Lees wat kwaliteitsbiggen opbrengen.

Gezond hARd groeien

Het uitgangspunt van onze biggenvoeders is dat je zonder veel problemen gezonde, hARd groeiende biggen op kunt fokken die veel werkplezier geven en vlot doorgroeien bij de mester. De voeders worden geproduceerd volgens de basisprincipes van Zuiver Voer. Zuiver Voer is voer met pure grondstoffen die ieder op hun eigen manier bewerkt worden en een gegarandeerde voedingswaarde hebben. 

Unieke goed verteerbare grondstoffen

De hoogwaardige grondstoffen vismeel, CCM, haver en verwerkt dierlijk eiwit dragen bij aan een goede vertering. Hierdoor wordt de voedselbrij zo volledig mogelijk verteerd, komt er minder eiwit en zetmeel in de dikke darm en volgt een goede fermentatie. Coli en streptokokken worden de kop ingedrukt bij een goede darmgezondheid.

  • CCM (Corn Cob Mix): bijzondere en zeer smakelijke grondstof. Het is goed verteerbaar en door het hoge zetmeelgehalte zorgt CCM voor een goede en gemakkelijke groei. 
  • Ontsloten haver: licht verteerbaar en een bron van antioxidanten.
  • Vismeel: bevat veel mineralen en eiwit dat bovendien zeer goed verteerbaar is. Vismeel is een zeer smakelijke grondstof.
  • Verwerkt dierlijk eiwit (ook wel VDE, processed animal protein of PAP’s genoemd): een varken heeft van nature dierlijk eiwit nodig in zijn menu om maximaal te presteren zonder stress. Verwerkt dierlijk eiwit heeft een zeer gunstig aminozuurpatroon en is beter verteerbaar voor varkens dan plantaardig eiwit. Zeker bij jonge dieren zien we grote voordelen: biggen groeien harder en voelen zich prettiger waardoor ze rustiger zijn.

 

Meel

De biggenvoeders van AR zijn in korrel, kruimel en meel te verkrijgen. Bij meel wordt de persstap overgeslagen en wordt het voer niet verhit. Hierdoor is er minder verlies van natuurlijke enzymen, vitaminen, mineralen en zuren. Kies de verschijningsvorm die past bij jouw bedrijfssituatie.

 

Gratis proberen

Wil je ook de voordelen van ons biggenvoer met verwerkt dierlijk eiwit ervaren? Bestel dan via onderstaand formulier een gratis zak Speen Uniek meel DM. Wij brengen de zak persoonlijk bij jouw thuis.

Gratis zak speenvoer aanvragen

Onze specialisten varkens

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten varkens de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerstrategie, klimaat en management.

Eelco van de Hoef
Specialist, product- en innovatiemanager varkens
Foto Eelco van de Hoef
Foto Eelco van de Hoef
Contact met
Eelco van de Hoef
Specialist, product- en innovatiemanager varkens
Marcel Schennink
Voedingsexpert varkens
Foto Marcel Schennink
Foto Marcel Schennink
Contact met
Marcel Schennink
Voedingsexpert varkens
Frans Peters
Specialist varkens
Foto Frans Peters
Foto Frans Peters
Contact met
Frans Peters
Specialist varkens
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Foto Hans van der Knaap
Foto Hans van der Knaap
Contact met
Hans van der Knaap
Specialist varkens
Onze specialisten
Frans