Menu

Van kalf tot vaars

Een optimale opfok is de basis voor ‘gezond hARd melken’. Gezonde koeien zijn in staat om extra liters melk te geven waardoor een hoge efficiëntie en het hoogste voersaldo worden gerealiseerd. AgruniekRijnvallei levert een compleet assortiment voor de opfok van jongvee: van melkpoeders en voeders tot mineralen. Welk voerschema u kiest hangt af van uw doelstellingen. U heeft de keus uit de voerschema’s Gemak, Veiligheid en Maximale groei. Onze specialisten kunnen u over de totale opfok adviseren. Voor specifieke vragen kunt u terecht bij onze specialisten jongveeopfok.

Voeding

De melkpoeders en kalverkorrels van AgruniekRijnvallei zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, zijn smakelijk en hebben een positief effect op de gezondheid van kalveren. Het resultaat is een gezonde en snelle groei en een prima eerste lactatie.

Rantsoen

Tijdens de jongveeopfok is het belangrijk dat uw kalveren snel en gezond groeien. Welk voerschema u kiest hangt af van uw doelstellingen. U heeft de keus uit de voerschema’s Gemak, Veiligheid en Maximale groei. De specialist rundvee van AR kan desgewenst een rantsoenadvies op maat maken.

Webshop jongveevoer.nl

AR heeft een webshop voor voeders voor de jongveeopfok ontwikkeld. Via arwebshop.nl heeft u keuze uit een compleet assortiment zakgoed voor de opfok van jongvee: van kalvermelk en kalverbrok tot mineralen en ruwvoeders. De webshop bevat ook producten voor de biologische opfok van kalveren. 

Jongveecheck

Om uw jongveeopfok volledig in kaart te brengen en te verbeteren heeft AgruniekRijnvallei de Jongveecheck ontwikkeld. Hierbij wordt naast de voeding en huisvesting ook gekeken naar de mest, de uitval en het speenmoment. Op basis van de check stelt de specialist rundvee een aantal verbeterpunten op. Het uiteindelijke doel van de Jongveecheck is de jongveeopfok naar een nog hoger niveau tillen.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route