Menu

Maxammon grain, eiwit- en energie aanvulling voor gezond hard melken

Afbeelding: Maxammon grain

Maxammon grain is een aanvulling op basis van geplette gerst of geplette tarwe en is een goede vervanger van (dure) eiwitbronnen. Maxammon grain bevat eiwit en energie, werkt als een pensbuffer en past goed naast vers gras. 

De huidige kuilen kunnen wel een aanvulling van energie en eiwit gebruiken. Maxammon grain Gerst is hiervoor een uitstekende aanvulling. Maxammon grain Gerst is zowel in bulk (artikelnr. 21713) als losgestort (artikelnr. 21712) verkrijgbaar.

Bestellen

Om te bestellen kunt u contact opnemen met Sander Hulshof van AR Coproducten (mail of bel naar 0316-293966) of laat uw contactgegevens achter via onderstaand contactformulier. U kunt Maxammon grain ook online bestellen via ons webportaal.

Wat is Maxammon grain?

De tarwe of gerst in Maxammon grain heeft een speciale behandeling ondergaan. In combinatie met het inkuilen wordt het gehalte aan ruw eiwit (RE) in het product verhoogd. De inkuilreactie leidt ook tot een stijging van de pH, dit zorgt voor een bufferende werking. Maxammon grain is erg geschikt om naast vers gras te voeren en in rantsoenen met een redelijk aandeel mais. Ook past het goed bij graskuilen met een lagere VEM en RE. Door Maxammon te voeren hoeven er minder eiwitrijke producten, zoals eiwitmix, soja, raap, verstrekt te worden. Maxammon grain wordt in bulk en losgestort geleverd (15 of 25 ton) of in een slurf (25 ton).

Voordelen van Maxammon grain

  • Stimuleert melkproductie
  • Combineert een hoge energiewaarde met een RE-gehalte van 16%.
  • Heeft vergelijkbare eigenschappen met die van een eiwitrijk krachtvoer.
  • Geen stijging van fosforgehalte
  • Kan een deel van dure eiwitrijke grondstoffen in het rantsoen vervangen.
  • Bufferende werking in de pens
  • Betere benutting van ruwvoer
  • Op basis van regionale grondstoffen
  • Non-GMO

Resultaten

Onderzoek op een aantal bedrijven laat een productiestijging en/of een besparing van de voerkosten zien. Wanneer het eiwit in Maxammon grain in de pens vrijkomt zorgt dit voor extra stimulering van de penswerking. Dit heeft een positief effect op de voeropname, vertering en de melkproductie. Doordat Maxammon zowel het energie- en eiwitgehalte aanvult kan het voor een gedeelte krachtvoer vervangen. De combinatie van lagere voerkosten en hogere melkopbrengsten resulteerde in een extra financieel resultaat van €6.000 tot € 25.000 op jaarbasis voor de onderzochte bedrijven.

Neem contact met mij op

  1. Door dit formulier te versturen, gaat u akkoord met onze privacy statement.