Maxammon Grain Gerst
Rundvee
Voeders

Maxammon grain Gerst

Maxammon grain Gerst is een product op basis van geplette gerst. De gerst heeft een behandeling ondergaan. Dit in combinatie met het inkuilen zorgt ervoor dat het gehalte aan ruw eiwit (RE) in het product verhoogd wordt.

Tijdelijke actie Maxammon grain Gerst

Maxammon grain Gerst is een product op basis van geplette gerst met een speciale behandeling. Als je dit product inkuilt, stijgt het gehalte aan ruw eiwit (RE) en de pH. Dit zorgt voor een bufferende werking. 

Eigenschappen van Maxammon grain Gerst

Maxammon grain Gerst combineert een hoge energiewaarde met een RE-gehalte van 16%. Het heeft hierdoor vergelijkbare eigenschappen als een eiwitrijk krachtvoer. Het RE stijgt, zonder dat het fosforgehalte hoger wordt. Het hoge aandeel zetmeel in de gerst stimuleert de melkproductie. Maxammon grain kan een deel van dure eiwitrijke grondstoffen in het rantsoen vervangen. Nadat Maxammon grain Gerst is omgezet heeft het een pH-waarde tussen 8,5 en 9,5, dit zorgt voor een bufferende werking in de pens. Onderzoek op verschillende bedrijven laat een productiestijging en/of een besparing op de voerkosten zien.

Gebruik 

Maxammon grain Gerst past goed in rantsoenen met een redelijk aandeel mais om de hoeveelheid RE aan te vullen. Ook past het goed bij graskuilen met een lagere VEM en RE. Door Maxammon grain te voeren hoeft minder eiwitrijke producten, zoals eiwitmix, soja, raap, verstrekt te worden. Verstrek maximaal 4 kg Maxammon grain Gerst per koe per dag.

Verkrijgbaarheid 

Bulk: artikelcode 21713
Losgestort (15 of 25 ton) en slurf (25 ton): artikelcode 21712

Geur

Door de reactie van de gerst met de toevoegmiddelen ontstaat er een reactie waarbij een scherpe geur vrijkomt. Deze scherpe geur zit na de conservering in het product en is goed te ruiken. De voeropname van de koeien is erg goed, dit geldt ook bij het los voeren van Maxammon grain Gerst.

Maxammon grain Gerst succesvol opslaan

Kuil: Het is belangrijk dat het product op een schone droge ondergrond gestort kan worden (eventueel op plastic). Stapel het product niet hoger dan twee meter op. Eenmaal gestort moet Maxammon grain Gerst direct luchtdicht worden afgedekt met plastic. Het product mag niet worden aangereden. Na het voeren is het belangrijk om de kuil weer af te dekken om vocht in het product te voorkomen. De houdbaarheid is zes maanden.

Slurf: wanneer Maxammon grain Gerst in de slurf wordt geleverd geldt ook dat de slurf veertien dagen dicht moet blijven. Voor levering in een slurf moet een volle vracht van 25 ton worden afgenomen. De afmeting van de slurf is ongeveer 20 meter lang, 2 meter breed en 1,5 meter hoog. De houdbaarheid is zes maanden.

Voederwaarden

g/kg droge stof Maxammon grain Gerst
VEM 1113
RE 186
WDVE 90
FEB 36

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over Maxammon grain Gerst? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Onze specialisten melkvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Dirk Italiaander
Specialist rundvee
Foto Dirk Italiaander
Foto Dirk Italiaander
Contact met
Dirk Italiaander
Specialist rundvee
Coen van Sterkenburg
Specialist rundvee & schapen & ruwvoerteelt
Foto Coen van Sterkenburg
Foto Coen van Sterkenburg
Contact met
Coen van Sterkenburg
Specialist rundvee & schapen & ruwvoerteelt
Arjan Blom
Specialist rundvee
Foto Arjan Blom
Foto Arjan Blom
Contact met
Arjan Blom
Specialist rundvee
Aart Jochemsen
Specialist rundvee
Foto Aart Jochemsen
Foto Aart Jochemsen
Contact met
Aart Jochemsen
Specialist rundvee
Onze specialisten
Aart