Voederbieten, een oud gewas met toekomst

In hoeverre passen voederbieten in het bouwplan en in het rantsoen? Welke voordelen biedt de teelt van voederbieten voor verbetering eiwitvoorziening van eigen land? Wat is het verdienvermogen van deze teelt? Hoe moeten voederbieten geteeld en vervoederd worden? 

Tijdens een eerder project (POP-3: Natuurinclusieve landbouw met de voederbiet in Gelderland) is er veel kennis opgedaan over voederbieten. Hoe zorgen we ervoor dat deze kennis gedeeld wordt met veehouders en akkerbouwers. In dit project werkt een groep van circa 45 veehouders en akkerbouwers samen met M-ARC, AgruniekRijnvallei, Loonbedrijf van der Woerd, NMI, New Businesses en Jagersvereniging om dit te bereiken.

Praktische bijeenkomsten in het veld

Er worden diverse activiteiten ontplooid om de opgedane kennis en ervaring over voederbieten over te dragen aan veehouders en akkerbouwers waaronder ca. 16 demobijeenkomsten in 2 jaar. Ook vindt er individuele en groepsbegeleiding van melkveehouders en akkerbouwers plaats.

Webinar voederbietenteelt - 8 juli

Video voederbieten

 

Deelnemers

In dit project werkt een groep van circa 45 veehouders en akkerbouwers samen met M-ARC, AgruniekRijnvallei, Van der Woerd, NMI, New Busniss Agrifood en Jagersvereniging.

Afbeelding: Deelnemers project voederbieten

Ik wil graag meer weten over voederbieten

  1. Wilt u graag meer weten over voederbieten? Vul hieronder uw gegevens in.
  2. Door dit formulier te versturen, gaat u akkoord met onze privacy statement.