Menu

Graaninname

Graan dorsen

Voor het oogstjaar 2017 heeft u weer de gelegenheid deel te nemen aan de graanpool van AgruniekRijnvallei (AR) of kunt graan leveren tegen dagprijs. AR hanteert een poolsysteem voor tarwe en gerst. Ook nemen wij CCM en vlinderbloemigen zoals veldbonen en erwten in.

Lange pool: geldt alleen voor tarwe, pool loopt 40 weken tot ongeveer mei 2018, tarwe wordt in die periode in evenredige delen afgezet. Er wordt een voorschotprijs uitbetaald.
Korte pool: geldt alleen voor tarwe en gerst. Loopt tien weken tot medio oktober. Er wordt een voorschotprijs uitbetaald.
Dagprijs en voorverkoop: is alleen op verzoek mogelijk. Is niet van toepassing op tarwe.
Vlinderbloemigen: Vlinderbloemigen nemen wij tegen dagprijs in.

Innamelocaties
Granen worden ingenomen in Doetinchem, Neerijnen (Loonbedrijf Den Boesterd), Wageningen en Valburg. In de bijlage ‘Condities graaninname’ leest u welke soorten graan waar worden ingenomen. CCM wordt alleen in Doetinchem ingenomen. Overige innamelocaties zijn alleen in overleg mogelijk.

Certificering
De granen die u levert zijn bestemd als diervoedergrondstof. Zoals u ongetwijfeld weet, is het verplicht om als teler aan te tonen dat de kwaliteit van het graan geborgd is. Een uitstekende manier om dit te doen is om uw bedrijf te laten certificeren. Ook kunt u kiezen voor de Poortwachterregeling.

CCM
U kunt nu al uw levering van CCM aan ons doorgeven. Gebruik hiervoor bijgevoegde Leveringsovereenkomst. De condities worden vlak voor de oogst bekendgemaakt.

Aanmelden en meer informatie
Wilt u uw graan aan AR leveren dan dient de Leveringsovereenkomst voor 20 juni 2017 in ons bezit te zijn. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopbinnendienst, telefoon 0418-655944. Met onderstaande formulieren kunt u geen biologische granen opgeven. De administratie,  inname en afrekening vinden volledig plaats via AgruniekRijnvallei Biologisch B.V. klik hier voor de juiste formulieren.

Downloads
Leveringsovereenkomst
Innamecondities
Poortwachter-kwaliteitsborgingsovereenkomst
Checklist Poortwachter
BIO Leveringsovereenkomst
BIO Poortwachter-kwaliteitsborgingsovereenkomst
 

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route