Aart Jochemsen met bij silo
Rundvee
Voeders

NutriTek

NutriTek is een gistfermentatieproduct van Diamond V. Het verhoogt de voerefficiëntie, voerbenutting en melkgift.

NutriTek bevat metabolieten die de groei van gunstige pensbacteriën stimuleren. Optimalisatie van de microbiële populatie in de pens zorgt voor een meer stabiele en betere penswerking en hogere benutting van het rantsoen. NutriTek stimuleert ook de productie van vluchtige vetzuren in de pens en dat stimuleert de melkproductie. Bij het productieproces van NutriTek ontstaan ook antioxidanten en polyfenolen, die het natuurlijke immuunsysteem van de koe ondersteunen. Koeien hebben daardoor meer weerstand tegen ziekteverwekkers. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat NutriTek een positieve invloed heeft op pensgezondheid, droge stofopname in begin lactatie en conditiebehoud na afkalven. Het verhoogt de voerefficiëntie, voerbenutting en melkgift.

Voorkom daling melkvetgehalte bij start weideseizoen

Bij de start van het weideseizoen of tijdens het zomerstalvoeren is een daling van het melkvetgehalte een veelvoorkomend verschijnsel. NutriTek kan hierbij helpen. Start voor dat koeien naar buiten gaan of er vers gras gevoerd met de inzet van NutriTek (code 21481K25) of NutriTek LS (non-gmo) (code: 22439K25). Je kunt dit op een aantal manieren doen:

  • Inzet NutriTek > 19 gram per koe /dag in ES mix of maatmineraal
  • Inzet (vlog) Gras Structuurmix > 2 kg per koe dag voer je 19 gram NutriTek
  • Inzet (vlog) Power Structuurmix > 2 kg per koe dag voer je 19 gram NutriTek

Wat kun je verwachten met de inzet van NutriTek

  • 0,20% hoger vetgehalte
  • Betere penswerking
  • Stabielere mest
  • Meer melkopbrengst
  • Minder darmvlokken > darmgezondheid
  • Ondersteuning lokale afweer
  • Hoger voersaldo

Voerproef

Om de effecten van Diamond V op melkvetdepressie te onderzoeken, is in 2023 op twee bedrijven een praktijkproef uitgevoerd. Hierbij is een dubbele dosering Diamond V ingezet (14 gram per koe per dag). Twee à drie weken voor het voeren van vers gras is begonnen met Diamond V. De voerproef duurde in totaal drie maanden. Op basis van de resultaten is het aannemelijk dat Diamond V de melkvetdepressie onderdrukt en daarmee een 0,1-0,2% hoger melkvet realiseert.

Lees hier meer over onze voerproef 

Ervaring VOF Jochemsen 

VOF Jochemsen is een gemengd melkvee-varkensbedrijf met focus op een hoge arbeidsefficiëntie. Sinds het toevoegen van NutriTek aan de mineralenmengsels steeg de melkproductie met 4 liter per koe per dag. Van 38 naar 42 liter. “Daar moet ik wel bij zeggen, dat we sinds afgelopen zomer ook meer mais zijn gaan voeren”, zegt Evert. “Dat draagt samen met NutriTek bij aan 20% meer melk, terwijl we 20% minder krachtvoer geven. 

Lees hier het hele interview met Aart Jochemsen

Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over NutriTek? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510.

Meer informatie?

Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je gegevens.

Onze specialisten melkvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Foto Dirk Italiaander
Foto Dirk Italiaander
Contact met
Dirk Italiaander
Verkoopleider herkauwers
Raijmond Krabbenborg
Specialist rundvee
Foto Raijmond Krabbenborg
Foto Raijmond Krabbenborg
Contact met
Raijmond Krabbenborg
Specialist rundvee
Mark ter Braak
Specialist rundvee
Foto Mark ter Braak
Foto Mark ter Braak
Contact met
Mark ter Braak
Specialist rundvee
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Foto Jeroen van Veldhuizen
Foto Jeroen van Veldhuizen
Contact met
Jeroen van Veldhuizen
Productmanager rundvee
Onze specialisten
Raijmond