AR Calcopiksteen
Pluimvee
Verrijkingsmateriaal

AR Calcopiksteen: het alternatief voor Ytongblokken

Sinds 3 april 2023 moeten pikstenen voldoen aan de richtlijnen van IKB Ei. De AR Calcopiksteen is gecertificeerd door GMP+ en SecureFeed. Deze kan dus veilig en betrouwbaar in de stal worden ingezet.

De AR Calcopikstenen voldoen aan de huidige eisen en kunnen worden ingezet zonder dat er extra onderzoekskosten mee gemoeid zijn. Dit afleidingsproduct is gemaakt van grondstoffen die aansluiten bij de behoefte van de hennen en geen nadelig effect hebben op de gezondheid. Uit praktijkonderzoek is gebleken dat de hennen graag aan de pikstenen pikken en dat deze niet te hard slijten.

Onderzoek

Sinds eind 2020 biedt AR de AR Calcopiksteen (aritkelcode 21623K9) aan. Voordat we deze in ons assortiment opnamen hebben we de piksteen uitgebreid getest en onderzocht. Afgelopen jaar hebben we dit onderzoek ook gedaan bij meerdere leeftijden kippen. Hieruit bleek dat de AR Calcopiksteen de juiste piksteen is door de hardheid en de snelheid van slijtage. De piksteen slijt geleidelijk en gaat zo’n vijftien weken mee. Dit is langer dan de andere pikstenen.

Voordelen AR Calcopiksteen

  • Afleidingsmateriaal dat bijdraagt aan het welzijn van de hennen
  • Geen extra onderzoekskosten
  • Veilig in gebruik
  • Juiste hardheid
  • Circulair voedermiddel

Meest gestelde vragen over de AR Calcopiksteen

Zijn de pikstenen IKB Ei gecertificeerd?

De AR Calcopiksteen is als aanvullend diervoeder geregistreerd bij GMP+ en SecureFeed en kan dus veilig en betrouwbaar in de stal worden ingezet. Aanvullend onderzoek is niet nodig.


Voor welke dieren is de AR Calcopiksteen geschikt?

Leghennen: 1 piksteen per 1.000 dieren
Vleeskuikens: 1 piksteen per 1.000 dieren


Zijn de pikstenen ook per stuk verkrijgbaar?

De AR Calcopiksteen is ook per stuk verkrijgbaar. Per stuk kosten deze 7,25 euro. Wanneer er een pallet wordt afgenomen kosten ze 6,50 euro per stuk.


Hoeveel pikstenen zitten er op een pallet?

Er zitten 110 pikstenen op een pallet.


Hoe lang doe ik met een piksteen?

Dat verschilt per koppel. De piksteen gaat 3-5 maanden mee en er wordt voortdurend aangepikt. In de opstart (18-30 weken) gaat de piksteen vaak wat sneller op omdat de kippen dan vaak behoefte hebben aan afleiding en meer calcium.


Hoe moet ik de pikstenen bewaren?

Bewaar de pikstenen op een schone, droge plek.


Is de AR Calcopiksteen ook geschikt voor de biologische houderij?

De AR Calcopiksteen is niet geschikt voor de biologische houderij. Hiervoor heeft AR de Pickstein van Vilofoss in het assortiment.


Meer weten of bestellen?

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over de AR Calcopiksteen (aritkelcode 21623K9)? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier of neem contact op met een van onze specialisten. Een bestelling plaatsen kan gemakkelijk via Mijn AR of geef je bestelling door aan onze klantenservice via 0317-499510. Ook zijn de pikstenen verkrijgbaar in ARwebshop.

Meer informatie?

Onze specialisten legpluimvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Henno van den Bruinhorst
Verkoopleider pluimvee
Foto Henno van den Bruinhorst
Foto Henno van den Bruinhorst
Contact met
Henno van den Bruinhorst
Verkoopleider pluimvee
Jeffrey de Rooij
Specialist pluimvee
Foto Jeffrey de Rooij
Foto Jeffrey de Rooij
Contact met
Jeffrey de Rooij
Specialist pluimvee
Maarten Hulstein
Specialist pluimvee
Foto Maarten Hulstein
Foto Maarten Hulstein
Contact met
Maarten Hulstein
Specialist pluimvee
Onze specialisten
Maarten