Van enkele middelen is de uitverkooptermijn verstreken en van andere gebeurt dit op een relatief korte termijn. Een aantal middelen zoals Floramite en Vertimec Pro zitten nog in de opgebruiktermijn. Voor Vydate voor de onbedekte aardbeienteelt is de opgebruiktermijn geƫindigd. Voor de middelen Benevia en Inssimo zijn de etiketten juist wat uitgebreid.
Vertimec Pro
De uitverkooptermijn van dit middel was tot 1 augustus 2023 en de opgebruiktermijn is tot 1 januari 2024.
Vertimec Gold
Vertimec Gold blijft middels het nieuwste etiket (W.11) alleen nog beschikbaar voor de bedekte teelt van aardbeien, aalbessen (rood, wit en zwart), kruisbessen, bramen, frambozen, pruimen en kersen. Vertimec Gold met het W.10 nummer (het huidige etiket) mag verkocht worden tot 1 januari 2024 en heeft een opgebruiktermijn tot 1 juli 2024. Dit betekent dat er voor de buitenteelten van aardbeien, aalbessen, kruisbessen, bramen en frambozen alleen volgend voorjaar nog een mogelijkheid is om Vertimec Gold te gebruiken, maar dat het in de wintermaanden van 2023 aangekocht moet worden. Zeker voor de bestrijding van de bramengalmijt is Vertimec Gold toch eigenlijk wel een essentieel product! Houd hier rekening mee!
Floramite
Dit middel mocht met het W.3 etiket verkocht worden tot 1 oktober 2023 en met dit etiket is de opgebruiktermijn tot 31 december 2023. Floramite had een toelating in de teelt van aardbeien en daarnaast in de bedekte teelten van aalbessen, bramen en frambozen. Met het nieuwe W.4 etiket mag Floramite alleen nog gebruikt worden in de bedekte opkweek en vermeerdering van aardbeien. In de productieteelten is Floramite na 31 december niet meer toegelaten.
Vydate
De uitverkoop- en opgebruiktermijn van dit middel was tot 31 oktober 2023. Het betrof alleen een toelating voor de vermeerderingsteelt van aardbeien om aaltjes in de grond te bestrijden.
Benevia
Is nu ook voor de bedekte aardbeienteelt toegelaten. Een van de betere middelen tegen de Suzuki fruitvlieg, maar ook goed bruikbaar tegen bijvoorbeeld de witte vlieg en rupsen.
Inssimo
Is alleen toegelaten als Elicitor tegen met name meeldauw in de vermeerdering van aardbeien, zowel de bedekte als de onbedekte teelt. Een ander goed voorbeeld van een Elicitor is Fado of Vacciplant.