Hou bij een kaliumbemesting rekening met de bodemvoorraad, de aanvoer vanuit dierlijke mest en de bemesting vanuit kunstmest.
Bodemberekening
Om te weten wat er nodig is voor een goede teelt is een uitgebreid bodemmonster van belang. Aan de hand van het monster kun je sturen op de mestgiften. Zo hou je alle belangrijke elementen op peil, zoals stikstof, zwavel, fosfaat, kalium, calcium en magnesium.
Aanvoer vanuit dierlijke mest
Met een mestmonster kun je precies zien wat er nodig is om te bemesten voor de teelt van mais. Zo geef je voldoende stikstof, kalium en zwavel voor een geslaagde teelt. Bekijk hier het bemestingsadvies voor de teelt van mais bij een productie van 18 ton droge stof.
Hoeveel kalium toepassen voor een gezond gewas?
Kalium speelt een belangrijke rol bij de waterhuishouding van de plant en voor de productie van droge stof en eiwit in de plant. Rekenvoorbeeld: Afhankelijk van de bodemvoorraad vraagt een goede snijmaisopbrengst 250-300 kg K2O per hectare. Afhankelijk van het kaliumgehalte levert 42 kuub drijfmest circa 210 kg kalium op. Er is dan nog een bemesting nodig van 135 kilo Kali 60.
Meer weten?
Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over kaliumbemesting in snijmais? Neem contact op met een van onze specialisten of laat je gegevens achter via het contactformulier.