Algemeen
15 mei 2024

Street art op loshal fabriek Barneveld

Eind mei wordt de loshal van de fabriek in Barneveld opgefleurd met een imposante en levendige muurtekening. Hiervoor wordt StudioZEPA ingeschakeld. Dit duo is bekend om hun kleurrijke, expressieve en levendige ontwerpen.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze een uniek ontwerp gemaakt dat de essentie van de lokale gemeenschap weerspiegelt. Daarnaast gaan jongeren onder begeleiding van lokale artiesten aan de slag op de muur van de ‘kolenschuur’ op het terrein.

Positieve impact

Tot nu toe was de buitenkant van de hal vooral een grijze wand die uitnodigde tot (ongewenste) graffiti. Om ongewenste graffiti te voorkomen en om het zicht te verfraaien is er gekozen voor street art. In Nederland wordt street art steeds vaker toegepast als een openbare kunstvorm die een positieve impact heeft op de omgeving.

Samenwerking

Dit project kon tot stand komen door een samenwerking tussen de NS, AR, Astrant en Connect. Omdat de street art op een in het oog springende plek komt - langs het spoor, vlak bij het winkelcentrum - zal deze door veel mensen bewonderd kunnen worden.

Binnenkort hopen we je het resultaat te kunnen laten zien!