Algemeen
4 april 2024

Manager duurzaamheid aangesteld

Onlangs is Gerben Klein Lebbink aangesteld als manager duurzaamheid bij AR. Hiermee is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een integraal duurzaamheidsbeleid voor de hele AR-organisatie.

Deze functie past bij onze strategie waarbij we door middel van duurzaamheidsambities nog beter kunnen inspelen op de vragen vanuit de markt en de maatschappij. Het verdienmodel van onze leden is hierbij een belangrijk uitgangspunt. We zullen ons vakmanschap inzetten zodat onze leden en klanten kunnen voldoen aan de eisen van de toekomst. Dit helpt ze om rendabel te blijven ondernemen én een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Duurzaamheidsbeleid

Om dit te realiseren moet er een goed gefundeerd en gebalanceerd duurzaamheidsbeleid worden ontwikkeld. Een eerste stap hiervan is in beeld brengen wat de impact is van onze bedrijfsvoering en die van onze leden. Onze duurzaamheidsmanager zal dit in goede banen leiden. Ook zal hij invulling geven aan de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Dit is een Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage.

 

Manager duurzaamheid

Op 1 april jl. is Gerben Klein Lebbink gestart als manager duurzaamheid. Zijn taken als verkoopleider varkens legt hij dan neer. De functie van manager duurzaamheid beslaat 0,5 fte. De overige 0,5 fte zal Gerben besteden aan concepten. Zo blijft hij betrokken bij verkoop voer. Zijn taken als verkoopleider varkens worden overgenomen door Carel van de Laar.