Pluimvee
Voeding
6 juli 2022

Drie coöperaties realiseren gezamenlijk hygiëniseringslijn pluimveevoeders

ABZ De Samenwerking, AgruniekRijnvallei (AR) en De Valk Wekerom hebben gezamenlijk een productielijn gebouwd met hittebehandeling. Zo kunnen pluimveevoeders op het hoogst mogelijke niveau gehygiëniseerd worden.

Met deze nieuwe hygiëniseringslijn ontstaat er meer keuze voor pluimveehouders die produceren voor markten waar hygiënisering een vereiste is. De techniek voor de hittebehandeling is ingebouwd in een bestaande productielijn in de fabriek van De Valk Wekerom in Lunteren. Door een slimme keuze van machines en de ingebrachte ervaring van de drie partners is er een efficiënte productielijn opgebouwd, resulterend in een hoge, constante kwaliteit van de voeders.

Zeer hoge hygiënestatus

In de pluimveesector neemt de vraag naar gehygiëniseerd pluimveevoer toe. Het gaat hierbij vooral om gegarandeerd salmonellavrij voer voor de vermeerderingssector en voor leghennen die ingezet worden voor de productie van vaccineieren. Door de hittebehandeling worden ongewenste ziektekiemen afgedood waardoor het voer een zeer hoge hygiënestatus bereikt.

Uitvoerig getest

De eerste proefperiode is achter de rug. Hierin zijn de lijn en de voeders uitvoerig getest. De nutritionisten en kwaliteitscoördinatoren van de drie partners hebben dit proces intensief begeleid. Zowel op hygiënestatus, verschijningsvorm als op de prestaties van het dier zijn de resultaten uitstekend te noemen.

Zelfstandig

De drie coöperaties blijven zelfstandig de markt bedienen met hun eigen assortiment. Hierdoor kunnen pluimveehouders over de nieuwste technieken beschikken en tegelijk zaken blijven doen met de voor hen vertrouwde of meest voor de hand liggende marktpartij.  

Onze specialisten pluimvee

Onze specialisten komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten pluimvee het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld. Onze specialisten kunnen je onder andere adviseren over voerefficiëntie en voersystemen.

Henno van den Bruinhorst
Verkoopleider pluimvee
Foto Henno van den Bruinhorst
Foto Henno van den Bruinhorst
Contact met
Henno van den Bruinhorst
Verkoopleider pluimvee
Hans Ebbers
Specialist pluimvee
Foto Hans Ebbers
Foto Hans Ebbers
Contact met
Hans Ebbers
Specialist pluimvee
Jan-Willem van Os
Specialist pluimvee
Foto Jan-Willem van Os
Foto Jan-Willem van Os
Contact met
Jan-Willem van Os
Specialist pluimvee
Onze specialisten
Hans