Bloesem
Fruitteelt
Managementondersteuning
21 mei 2024

Centrale Adviesdienst Fruitteelt breidt educatieve aanpak uit met vouchers Spuitlicentie.nl

AR Plant en CAF hebben ervoor gekozen om de winterlezingen en veldbijeenkomsten fruitteelt vanaf 2024 in een nieuw jasje te steken. Hiermee willen we de onderlinge relaties versterken en beter aansluiten bij de huidige eisen.

Deze unieke samenwerking biedt fruittelers toegang tot hoogwaardige online cursussen als aanvulling op fysieke bijeenkomsten.

Zelfstandig voorlichtingsorgaan

CAF fungeert als een zelfstandig voorlichtingsorgaan dat zich richt op het verzamelen en delen van kennis op verschillende gebieden, waaronder gewasbescherming, bodem- en bladanalyses, bemesting, plantversterking en teelttechniek. Deze organisatie is van grote waarde voor zowel groot-, steen- als kleinfruittelers, waarbij ze niet alleen informeren en adviseren over praktische toepassingen, maar ook over relevante wet- en regelgeving en bovenwettelijke residuen.

E-learning

CAF helpt in samenwerking met de partners van CropSolutions meer dan 1.000 licentiehouders per jaar met hun verlenging van het Bewijs van Vakbekwaamheid. Deze licentiebijeenkomsten vinden voornamelijk fysiek plaats, maar CAF ziet ook de trend naar digitalisering, drukke agenda’s en veel bijeenkomsten bij fruittelers. Dit is de reden om naast de fysieke bijeenkomsten in te willen haken op E-learning. Na marktanalyse hebben CAF en Spuitlicentie.nl elkaar als strategische partners gevonden om een samenwerking te starten op het gebied van de verlenging van het Bewijs van Vakbekwaamheid.

Vouchers Spuitlicentie.nl

De beslissing van CAF om vouchers van Spuitlicentie.nl aan te schaffen, onderstreept de voortdurende inzet om fruittelers te voorzien van de meest actuele kennis. Spuitlicentie.nl staat bekend om haar deskundigheid in gewasbescherming en biedt online cursussen die flexibel en praktisch toepasbaar zijn en ondersteund worden door uitstekende begeleiding.

Fruittelers kunnen eenvoudig hun gewenste cursus selecteren op Spuitlicentie.nl. De heldere cursussen behandelen relevante onderwerpen op het gebied van gewasbescherming, biostimulanten, teelt, wetgeving en spuittechniek. Met de cursussen zijn zowel punten te behalen binnen het domein ‘Teelt’ als het domein ‘Veiligheid en techniek’. Met 24/7 toegang tot lesmateriaal kunnen fruittelers leren op hun eigen tempo en op momenten die passen bij hun drukke werkschema.

Meer info

Meer informatie over online cursussen en bijeenkomsten kun je lezen op spuitlicentie.nl en kennisbijeenkomsten.nl.

Aryan van Toorn (CAF)
Algemeen Manager CAF
Foto Aryan van Toorn (CAF)
Foto Aryan van Toorn (CAF)
Contact met
Aryan van Toorn (CAF)
Algemeen Manager CAF
Richard ter Beek
Algemeen Manager AR Plant
Foto Richard ter Beek
Foto Richard ter Beek
Contact met
Richard ter Beek
Algemeen Manager AR Plant
Antonie de Kruijff
Teamleider fruitteelt
Foto Antonie de Kruijff
Foto Antonie de Kruijff
Contact met
Antonie de Kruijff
Teamleider fruitteelt
Jeroen Grauss
Commercieel technisch voorlichter fruitteelt
Foto Jeroen Grauss
Foto Jeroen Grauss
Contact met
Jeroen Grauss
Commercieel technisch voorlichter fruitteelt