AR Pikstenen
Algemeen
Voeding
5 januari 2022

AR zet pikstenen Schaffelaarbos in de markt

AR (AgruniekRijnvallei) is in Nederland dealer geworden van de pikstenen van Schaffelaarbos. AR zet deze piksteen in de markt onder de naam AR Calcopiksteen.

Naast het positieve effect op het gedrag voegt de piksteen ook nutriënten toe. De piksteen bestaat voor het grootste gedeelte uit gedroogde eierschalen. De eierschalen zijn afkomstig van brekerijen en hebben een interessant nutritioneel profiel. De piksteen is veilig in gebruik. Het is als aanvullend diervoeder geregistreerd bij GMP+ en SecureFeed.

Als beste uit de test

Het afgelopen halfjaar heeft AR diverse pikstenen getest bij het Poultry Innovation Lab in Barneveld (onderdeel van opleidingscentrum Aeres, voorheen PTC+) en op praktijkbedrijven. Het onderzoek is uitgevoerd bij zowel witte als bruine hennen. Iedere week zijn de pikstenen gewogen en is het gedrag van de kippen geobserveerd. Uit de proeven kwam de piksteen van Schaffelaarbos als beste naar voren. Johan Schuttert, commercieel directeur AR: “Op alle vlakken scoorde deze piksteen goed. De piksteen heeft de ideale hardheid en de hennen pikken er graag aan.”

Dealerschap

AR gaat de pikstenen van Schaffelaarbos onder de naam AR Calcopiksteen in de markt zetten. Johan Schuttert: “We passen al langer, naar volle tevredenheid, producten van Schaffelaarbos in het voer toe. We zijn erg blij dat we onze samenwerking nu kunnen uitbreiden en de piksteen voor Schaffelaarbos in Nederland in de markt gaan zetten. Via ARwebshop.nl hebben we landelijke dekking en kunnen we binnen twee werkdagen leveren. We hebben er alle vertrouwen in!"

Circulair voedermiddel

Schaffelaarbos verwerkt op circulaire wijze reststromen van onder andere eieren en eierschalen. Naast het drogen van vloeibaar ei, droogt het ook eierschalen. Deze gedroogde eierschalen worden reeds ingezet in pluimveevoer ten behoeven van een sterkere eischaal. Sinds kort worden er ook pikstenen van gemaakt. Mathieu Woltring van Schaffelaarbos: “Voedselverspilling zoveel mogelijk vermijden is cruciaal. Dat is primair onze rol in de supply chain. Door onze activiteiten verder uit te breiden met het vermarkten van pikstenen dragen wij bij aan de circulaire landbouw.”

Verkrijgbaarheid

De AR Calcopiksteen is rechtstreeks bij AR te bestellen. Niet-AR-klanten kunnen de pikstenen eenvoudig via ARwebshop.nl bestellen. In deze webshop worden stukgoedproducten aangeboden voor onder andere pluimvee, varkens, rundvee en schapen. De pikstenen worden binnen 2 werkdagen geleverd en vanaf 300 kg gratis thuisbezorgd.

Onze specialisten pluimvee

Onze specialisten staan voor je klaar en komen graag een kijkje bij je nemen. Tijdens bedrijfsbegeleiding en stalbezoek nemen onze specialisten het rantsoen en de resultaten met je door en wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen. Waar nodig wordt onze nutritionist ingeschakeld.

Henno van den Bruinhorst
Verkoopleider pluimvee
Foto Henno van den Bruinhorst
Foto Henno van den Bruinhorst
Contact met
Henno van den Bruinhorst
Verkoopleider pluimvee
Hans Ebbers
Specialist pluimvee
Foto Hans Ebbers
Foto Hans Ebbers
Contact met
Hans Ebbers
Specialist pluimvee
Henri Rijkers
Specialist pluimvee
Foto Henri Rijkers
Foto Henri Rijkers
Contact met
Henri Rijkers
Specialist pluimvee
Onze specialisten
Henri