Menu

Melkgift

Melkgift

Om een zeug maximaal melk te laten produceren moet de zeug goed uit de transitiefase zijn gekomen. Daarnaast zijn het juiste lactovoer en het juiste voerschema zeer belangrijk.

Goede vertering

Moderne zeugen, die meer spier- en minder spek aanzetten, hebben een verhoogde lysinebehoefte. Echter een hoog ruw eiwit-gehalte (RE) en constipatie tijdens het werpen zorgen voor ontregeling van de microflora (E. coli). Dit heeft een negatief effect op de voeropname en melkproductie. Essentieel is dat de vertering goed verloopt. Een grovere mailing van de grondstoffen heeft hier een positief effect op.

AR Toplac

We zien bij de AR Toplac-aanpak dat ook de achterste melkpakketten gevuld zijn. Dit is nodig om meer biggen bij de zeug te spenen. Een goede voeropname in de kraamstal is belangrijk omdat er meer biggen bij de zeug liggen. Daarnaast mag de zeug niet teveel afvallen. Dit heeft namelijk een negatief effect op het aantal biggen tijdens de volgende worp. Voor maximale prestaties en melkproductie kunnen de meerfase lactovoeders ingezet worden. Het eerste fasevoer staat voor een soepele start en het tweede fasevoer voor een maximale melkproductie.

  • Gelijke en zware tomen
  • Goede melkproductie
  • Hoge voeropname
  • Maximaal benutten grootbrengend vermogen
  • Zeug voorbereiden op de volgende worp