Menu

Brijvoer

Brijvoer

Bijproducten hebben ieder hun specifieke kenmerken waardoor ervaring en boerenverstand onmisbaar zijn bij het samenstellen van een goed rantsoen. Alleen dan bent u in staat om een gezonde groei te realiseren en op de voerkosten te besparen. AR heeft ruime ervaring in het begeleiden van brijvoerbedrijven.

Ongewenste microben

Het is belangrijk dat u microben (o.a. schimmels, gisten) in bedwang houdt als u natte bijproducten voert. Er zijn gewenste microben (voor fermentatie) en ongewenste. Ongewenste microben zorgen voor een daling van de voederwaarde en een verminderde smakelijkheid van het voer. Ook hebben ze een negatief effect op de gezondheid van de varkens. Met name in koolhydraatrijke producten kan gistvorming voor problemen zorgen. In eiwitrijke producten ligt schimmel op de loer. U kunt dit voorkomen door de juiste hygiëne tijdens de opslag en door producten aan te zuren.

Brijvoersystemen

Het is belangrijk dat het juiste voer op de juiste plaatst komt. Doe daarom geen concessies op de brijvoerinstallatie en check regelmatig of de installatie goed functioneert en goed afgesteld staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de instelling van het soortelijk gewicht, de hygiëne van de wegers etc. Schakel uw AR brijvoerspecialist in.

Agrubrij

Agrubrij is een hoogwaardig mengsel van ingekuilde Corn Cob Mix en tarwegistconcentraat. De CCM is op speciale en zorgvuldige wijze geconserveerd, waardoor Agrubrij rijk is aan melkzuurbacteriën. Dit zorgt voor een natuurlijke fermentatie wat een positieve invloed heeft op de (darm) gezondheid en als zodanig op groei en voederconversie.

Bekijk hier de video over Agrubrij.

Wilt u meer informatie?

Neem contact op met AR Voer, telefoon 0317-499510 of email klantenservice@argroep.nl. Of bel direct naar Gerben Klein Lebbink of Eelco van de Hoef.

De contactgegevens van onze adviseurs vindt u hier.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route