Menu

Verbeter de maagwerking voor maximale jeugdgroei

18-3-2020
Verbeter de maagwerking voor maximale jeugdgroei

AR Maagfit is een innovatief concept binnen het vleesvarkensvoerpakket van AR. AR Maagfit bestaat uit een complex van zuren en mineralen gecombineerd met de juiste maalfijnheid van grondstoffen.

Waarom is de maag zo belangrijk voor vleesvarkens?
Het is belangrijk om met de huidige genetica de jeugdgroei te benutten. De focus van AR Maagfit ligt op een vlotte voeropname waarbij de grondstoffen snel en goed verteren. Als de maag gevuld is produceert deze maagzuur waardoor de pH in de maag daalt. Wanneer de pH onder de 3,5 daalt, wordt het eiwit optimaal voorverteerd.

Jeugdgroei stimuleren
De maag kan pas goed zelf maagzuur produceren als het varken ouder is dan 60 dagen. Als big zijnde moeten ze hiermee geholpen worden. Als de voorvertering niet goed of te weinig lukt, dan kan dit nooit meer worden ingehaald. Een juiste maagwerking is dus heel belangrijk voor een maximale jeugdgroei.

Gebruik de juiste calciumbronnen
Vezelrijke voeding geeft een langzame lediging van de maag. Daarom is een juiste maalfijnheid van belang. Dit geeft een betere aanzuring van de voedselbrij. Calcium uit bepaalde bronnen zorgt ervoor dat de pH gaat stijgen. Dit is ongewenst. Het is de kunst om met de juiste calciumbronnen de pH niet te laten stijgen. Hiervoor is AR Topcal ontwikkelt.

Sterkte AR Maagfit-werking
Per voerreeks kunt u kiezen hoe sterk de AR Maagfit-werking moet zijn. Vooral de startvoeders uit de Maxima- en Optimareeks zijn uitermate geschikt om het jeugdgroei-potentieel maximaal te benutten. Uw specialist vertelt hier graag meer over.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route