Menu

Speenproblemen bij biologische biggen

1-9-2017
Speenproblemen bij biologische biggen

Bij sommige biologische varkensfokkers zien we dat er problemen zijn met de darmgezondheid van de biggen na het spenen. Gemiddeld hebben de zeugen een goede melkproductie. Hierdoor hebben de biggen meer moeite met het opnemen van vast voer.

Er is behoefte aan een voer voor de biggen bij de zeug (prestarter) dat al voor het spenen goed opgenomen wordt. Dit zorgt ervoor dat de darmwerking van de biggen zich al goed ontwikkelt. Als de darmen voor het spenen al gewend zijn aan het verteren van vast voer, leidt dit tot veel minder problemen na het spenen, wanneer de melk van de zeugen wegvalt.

Vismeel en CCM
Als enige voerfabriek in Nederland kan AR de combinatie van vismeel en CCM in haar biologische voeders verwerken. Deze combinatie geeft de biggen een unieke smaakervaring zodat ze het voer graag opnemen naast de zeugenmelk. Dit resulteert in een nog hoger speengewicht van de biggen!

Minder darmproblemen
Groot bijkomend voordeel van deze zwaardere biggen die al goed het vaste voer kunnen verteren is dat ze na het spenen minder darmproblemen hebben. Ze groeien meteen hard door omdat er geen voeroverschakeling nodig is. Dit voer 29417 Bio Prestart-Speen Havic VM kan tot ruim een week na het spenen doorgevoerd worden. Daarna kan er overgeschakeld worden op een babybiggenvoer. De prestarter is verkrijgbaar als zakgoed en in bulk.

Meer info
Wilt u meer informatie over dit voer? Of wilt u een proef doen op uw bedrijf? Neem dan contact op met een van de biologische varkensspecialisten van AR.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route