Menu

Minder uitval met Structo-zeugenvoeders

13-10-2017
Minder uitval met Structo-zeugenvoeders

Voor zeugenhouders wordt het steeds belangrijker dat er veel vitale biggen met weinig uitval zijn en dat de zeugen hoogproductief zijn en lang meegaan. AR voorziet in deze behoefte met een nieuw innovatief voerconcept: Structo-zeugenvoeders.

Deze voeders dragen bij aan een hogere bigvitaliteit en een lager uitvalspercentage. Vanaf aanstaande maandag (16 oktober) zijn de nieuwe Structo-zeugenvoeders verkrijgbaar bij AR.

Grovere maling
In de Structo-zeugenvoeders ligt de focus op beenwerk, transitie, vitaliteit en afweer. Essentieel voor kracht en vitaliteit zijn de structuur en vezelwerking van het voer. Zeugen die voer krijgen dat grover gemalen is en waaraan vezelfractie is toegevoegd krijgen vitalere en zwaardere biggen.

Meer structuur
Om het grover gemalen voer met extra vezelfractie te produceren heeft AR onlangs geïnvesteerd in de varkensvoerfabriek in Didam. Met automatische zeefwisseling en met een frequentiegeregeld toerental van de hamermolens kan voor elke voersoort traploos de gewenste maalfijnheid ingesteld worden. Zo wordt het maximale uit iedere grondstof gehaald. De Structo-zeugenvoeders zijn een concrete uitwerking van de Zuiver Voer-filosofie van AR.

Goed beenwerk
AR heeft in de Structo-zeugenvoeders de nieuwste inzichten op het gebied van premixen en nutritionele ondersteuning ingezet. Een van de onderwerpen is het extra ondersteunen van het beenwerk (tractie). Met de huidige huisvestingssystemen vraagt het beenwerk meer aandacht. Ook draagt een goed beenwerk bij aan de duurzaamheid en de weerbaarheid van de zeug.

Minder uitval
De transitie van dracht naar lactatie is allesbepalend voor de opstart van de zeug in de kraamstal. Wanneer dit goed verloopt uit zich dit in een goed afbigproces en weinig doodgeboren biggen. Maar het belangrijkste: het draagt bij aan de vitaliteit van de geboren biggen. Om die vitaliteit met voer te ondersteunen gebruiken we grondstoffen als visolie, kokosolie en lijnzaad.

Conditie zeug
De verschillende reeksen Structo-zeugenvoeders spelen precies in op de behoefte tijdens iedere fase, afgestemd op de conditie van de zeug. Om het juiste voer in te zetten is het belangrijk om het gewicht en de spekdikte van de zeug vóór en na het werpen te bepalen. Het is belangrijk dat zeugen niet te veel gewicht verliezen in de kraamstal. Zeker jonge zeugen zullen bij de volgende worp een lagere productiviteit hebben als ze veel afvallen.

Zeug van de toekomst
Het Structo-concept ondersteunt het beenwerk, het afbigproces, de vitaliteit van de biggen en de duurzaamheid van de zeugen. Hiermee is AR klaar voor de zeugen van de toekomst. De nieuwe Structo-zeugenvoeders zijn vanaf 16 oktober verkrijgbaar.

Klik hier voor de nieuwe assortimentsfolder.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route