Menu

Meer melk met de AR dracht- en lactovoeders

21-12-2018
Meer melk met de AR dracht- en lactovoeders

Voor een gezonde groei van de biggen in de kraamstal is het essentieel dat de zeugen veel goede melk geven.

Door gebruik te maken van twee fasen-voedering wordt beter voorzien in de nutritionele behoefte van zeugen. In de eerste fase is de aanzet van eiwit en vet voor de zeug het belangrijkst om zo voldoende op gewicht te komen. In de tweede fase neemt de groei van de biggen en de ontwikkeling van het uierweefsel en de baarmoeder toe. Hierdoor verandert de nutriëntenbehoefte. Denk dan aan een veranderende behoefte aan aminozuren en mineralen.

Melkproductie stimuleren
Om in deze behoefte te voorzien is er bij de voeders in de tweede fase extra rekening gehouden met de verteerbaarheid van eiwit en het aandeel lysine om zo de melkproductie te stimuleren. Dit heeft een positief effect op het geboortegewicht en de vitaliteit van de biggen.

Prelactovoer
Ook een prelactovoer is gericht op een goede melkproductie. Het wordt verstrekt om de voerovergang tussen dracht- en lactovoer te overbruggen. Dit voer bevat nutriënten en grondstoffen die het afbigproces voorspoedigen en de melkproductie stimuleren.

Meer weten?
Bent u geïnteresseerd in onze aanpak of wilt u tips om de melkproductie verder te verhogen? Neem dan contact op met onze specialisten.