Menu

Luzerne ideaal afleidingsmateriaal voor welzijnscheck

17-12-2020
Luzerne ideaal afleidingsmateriaal voor welzijnscheck

Voor 31 december 2020 moet de welzijnscheck ingevuld zijn. Voor het welzijn van opfokzeugen komt het afleidingsmateriaal als belangrijk punt naar voren (zie welzijnscheck opfokzeugen vraag 51 t/m 58).

Om het onderdeel hokverrijking in de welzijnscheck helemaal groen te krijgen is tijdsgelimiteerd materiaal erg belangrijk. Ook is het wettelijk verplicht om voldoende afleidingmateriaal bij de opfokzeugen te hebben. AR Luzerne Varken (artikelcode 01409) is hier uitermate geschikt voor.

Afleidingsmateriaal
Voor de welzijnscheck moet het materiaal aan verschillende eisen voldoen. Zo moet het eetbaar, kauwbaar, onderzoekbaar en manipuleerbaar zijn. Ook moet het voor 60% van de opfokzeugen tegelijkertijd beschikbaar zijn. AR Luzerne Varken kan worden verstrekt op een dichte vloer waardoor het aan deze verschillende punten voldoet. Luzerne heeft een kruidige geur die de interesse van de opfokzeugen wekt. Daarnaast geeft luzerne een gezonde darmprikkel. Luzerne is iets fijner van structuur en kan daardoor goed worden opgenomen.

Samenstelling
Om afleidingsmateriaal te laten voldoen aan de eisen van de welzijnscheck moet het van natuurlijke producten worden gemaakt. AR Luzerne Varken bestaat uit pure luzerne met enkele procenten plantaardige olie. Luzerne bevat geen grassen, stro of andere ruwvoeders. Het is rijk aan natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het product is eiwitrijk (±16%).

Verstrekken
Verstrek het product tweemaal daags op een dichte vloer om te voldoen aan de eis van tijdsgelimiteerd afleidingsmateriaal (45 minuten per etmaal). U kunt ook emmers met gaten ophangen waarin u de luzerne verstrekt (zie afbeelding).

Scherp geprijsd!
Prijsstelling is al volgt: prijs per stuk €12,00 per baal (20 kg), bij 56 stuks (= 1 pallet, € 8,90 per baal). Prijzen zijn exclusief 9% btw.

Voordelen AR Luzerne Varken

  • Helpt om ongewenst gedrag bij varkens te voorkomen.
  • Door kunstmatige droging vrij van ziektekiemen en paratbc-bacteriën.
  • Nauwkeurig te voeren en gemakkelijk uit de verpakking te halen door de voorgesneden plakken/porties
Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route