Menu

Lage kostprijs varkensvoer

12-6-2019
Lage kostprijs varkensvoer

Naast kwaliteit blijft de kostprijs van varkensvoer een belangrijk item in de varkenshouderij. Om de kostprijs laag te houden is diergroep gescheiden productie per locatie belangrijk. Voor u als varkenshouder bent u bij AR verzekerd dat de juiste grondstoffen tegen de laagste kosten worden verwerkt.

Gespecialiseerde productielocaties
AR heeft drie productielocaties waar varkensvoer geproduceerd wordt. In Barneveld wordt  biologisch voer geproduceerd, in Wageningen vleesvarkensvoer en in Didam zeugen-, biggen- en vleesvarkensvoer. Deze gespecialiseerde productie zorgt voor flexibiliteit bij de inzet en de bewerking van de grondstoffen. In alle drie de fabrieken kan CCM in het voer verwerkt worden. In Didam kunnen ook bigspecifieke grondstoffen verwerkt worden zoals vismeel. Hoe meer soorten grondstoffen (vast en vloeibaar) er ingezet kunnen worden hoe beter de voeders geoptimaliseerd kunnen worden. Dat is gunstig voor de kostprijs van het voer en is gunstig voor de benutting door de dieren.

Uitbreiding vloeistofdosering
Op alle locaties van AR worden de mogelijkheden voor vloeistofdosering uitgebreid. Zo heeft AR onlangs in Didam twee nieuwe vloeistoftanks geplaatst die via een warmterugwinningssysteem verwarmd worden.

Het voordeel voor u als varkenshouder:

  • Lage productiekosten
  • Maatwerk voer, klantspecifiek
  • De juiste grondstoffen kunnen voeren voor elke diergroep (zeugen, biggen, vleesvarkens)
  • Verhogen van uw saldo