Menu

Kennisbijeenkomsten Varkens

22-1-2020
Kennisbijeenkomsten Varkens

Hoe kunt u de productiedip voorkomen door lucht te verwarmen en te koelen? Hierom draait het tijdens de kennisbijeenkomsten varkens die AR op 4 en 11 februari houdt.

In de zomer is het vaak te warm in de stal waardoor de voeropname onder druk staat. In de winter is de lucht in de stal koel en vochtig. Dit leidt tot een te hoge CO2-concentratie en een hoge ziektedruk. Tijdens de kennisbijeenkomst gaan we uitgebreid in op het beperken van de productiedip door het verwarmen en koelen van lucht. 

Voer- en klimaatmaatregelen
Hans van der Knaap en André Kamp, specialisten varkens bij AR, gaan in op de (financiële) gevolgen van een productiedip als gevolg van seizoensinvloeden. Ook bespreken zij de voermaatregelen die genomen kunnen worden om de productiedip te beperken. Frans Lemans, klimaatspecialist, bespreekt de mogelijkheden van het koelen en verwarmen van lucht om zo jaarrond een goed stalklimaat te realiseren.

Data en locaties
Op dinsdag 4 februari vindt de kennisbijeenkomst plaats in Maarsbergen en op dinsdag 11 februari in Halle. De ontvangst is om 19.30 uur. Om 22.00 uur sluiten we af met een hapje en een drankje.

Aanmelden
U ben van harte welkom. Via onderstaande links kunt u zich aanmelden.
4 februari Maarsbergen
11 februari Halle

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route