Menu

Het Tempo erin houden!

11-3-2021
Het Tempo erin houden!

Dat Tempo’s hard kunnen groeien is al langer bekend. Regelmatig komen we groeicijfers tegen van boven de 900 gram. Dat de Tempo van nu niet meer de Tempo van vroeger is laten de slachtcijfers en de voederconversie zien.

Spekdikte

De spekdiktes zijn bijna met Pietrain's te vergelijken. Er is nog wel een duidelijk verschil in type tussen deze twee rassen. Doordat de Tempo’s gefokt zijn op minder spekaanzet en hogere groei is de voederconversie duidelijk gedaald. De bedrijven boven de 900 gram laten voederconversies zien onder de 2,40.

Kan het nog scherper?

De vraag is of het nog scherper kan. Het antwoord is: ja. Topigs Norsvin heeft nieuwe manuals ontwikkeld voor beren, borgen en gelten. Varkenshouders van AR zijn deze uitdaging aangegaan en samen zijn we tot hogere prestaties gekomen. Bij een proef waarbij de varkens met een 4-fase-systeem zijn gevoerd en exact volgens de normen van Topigs Norsvin, werd een resultaat gerealiseerd van 1.050 gram groei met een voederconversie van 2,25 onder praktijkomstandigheden. De uitdaging was om de varkens droog op de mest te houden. En dat is gelukt, mede dankzij AR Darmfit!

Wilt u de groei verbeteren?

Bent u ontevreden over de groei van uw Tempo’s of denkt u dat er meer inzit maar het komt er niet helemaal uit, laat dan uw situatie doorrekenen met de AR Groeiplanner. Neem contact op met uw specialist voor meer informatie. We houden het Tempo erin. Succes.