Menu

De jeugd heeft de toekomst!

31-3-2022
De jeugd heeft de toekomst!

Op dit moment wordt er op een flink aantal bedrijven door AR de spek- en spierdiktes gemeten bij zeugen. De moderne zeug heeft veel spier en relatief weinig spek. De speklagen zijn belangrijk voor de hormoonhuishouding, die belangrijk is voor de bevruchting van de zeug. Daarnaast is de spekdikte belangrijk voor het welzijn en de duurzaamheid van de zeug. Om goed inzicht in de spekdiktes te krijgen werken we met een apparaat dat 3 lagen kan meten.

De eerste resultaten laten zien dat de focus vooral op de opfokzeugen en jonge dieren moet liggen. Het uiteindelijke doel van opfok is een goed ontwikkelde gelt bij de eerste keer werpen. Een gebalanceerde groei is noodzakelijk tijdens de eerste dekking en eerste dracht van een jonge zeug. Hiermee behalen we een langere levensduur van de zeug en een hogere productiviteit met hogere speengewichten. Bovendien is een goed ontwikkelde gelt beter voorbereid op het gewichtsverlies dat ontstaat in de kraamstal en het herstel erna. Op veel bedrijven worden de opfokzeugen gewogen bij eerste dekking. Daar waar dat niet lukt hebben de specialisten van AR speciale meetlinten om een indicatie van het gewicht te geven.

Om nog beter te kunnen sturen op een goed ontwikkelde opfokzeug met voldoende spekaanzet hebben we het assortiment opfokzeugen uitgebreid met OPFOKZEUGEN UNIEK EIND 2 TWF. Zowel voor 2 als 3-fasesystemen hebben we voldoende mogelijkheden. De moderne opfokzeug groeit gemakkelijk en mag daarom nooit met een vleesvarkensvoer worden gevoerd in de opfok. Dit kan beenwerkproblemen geven.

Overleg met uw specialist wat de ideale voerstrategie voor uw opfokzeugen is.

Overzicht assortiment

Opfokzeugen Uniek Start TWF 28580BR5
Opfokzeugen Uniek Totaal TWF 28581BR5
Opfokzeugen Uniek Eind 1 TWF 28586BR5
Opfokzeugen Uniek Eind 2 TWF 28587BR5
   
Opfokzeugen Maxima Start TWF 28582BR5
Opfokzeugen Maxima Groei TWF 28584BR5
Opfokzeugen Maxima Eind TWF 28585BR5