Menu

AR introduceert voeders per zeugenras

23-9-2021
AR introduceert voeders per zeugenras

Uit de Agrysist kwartaalmonitor blijkt dat klanten van AR meer biggen spenen dan het gemiddelde in Nederland. Omdat er steeds meer van de zeugen gevraagd wordt introduceert AR nu voeders per zeugenras.

In 2020 realiseerden de vermeerderaars gemiddeld 31 gespeende biggen. In de eerste twee kwartalen van 2021 is dit gestegen naar 31,9. Dat is ruim een halve big meer dan het landelijk gemiddelde. De betere resultaten komen vooral tot uiting door betere bigoverleving (lager aantal doodgeboren biggen en lagere sterfte) en een hoger afbigpercentage van de zeugen. Opvallend is dat er meer biggen onder de zeug gespeend worden. Hierdoor zijn minder pleegmoeders nodig. Ook hoeft er minder melkpoeder bijgevoerd te worden. Dit bespaart fors op bijvoerkosten en levert veel arbeidsgemak op.

Door de grotere tomen wordt een betere bigoverleving steeds belangrijker. Om alle biggen groot te kunnen brengen worden er steeds meer eisen aan de zeugen gesteld. Een specifieke voersoort en voerschema zijn hierbij van groot belang.

Bent u benieuwd hoe u met de zeugenvoeders van AR een betere bigoverleving kunt realiseren? Maak een afspraak met een van onze specialisten.