Menu

Actualiteiten biologische varkenshouderij

25-5-2022
Afbeelding: Biologische varkens

We praten u graag bij over enkele actualiteiten in de biologische varkenshouderij. Zo hebben we een goed alternatief voor de biggenmelk die is komen te vervallen, vertellen we u iets over de eisen met betrekking tot schaduwplekken en gaan we kort in op de ontheffing voor niet-biologische grondstoffen.

Vervanging ZELMO Red
SKAL heeft per 1 januari 2022 nieuwe eisen gesteld aan kunstmelk. Dit betekent onder andere dat het bekende product ZELMO Red, biggenmelk, niet meer verkrijgbaar is. Twilmij is gestopt met de productie hiervan. Een goede vervanger hiervoor is Bio Kalvermelk UNEVO (code 22691K20) in zakken van 20 kg.

Schaduwplek in uitloop
Sinds dit jaar is een schaduwplek voor alle buitenlopende dieren in biologische varkensuitlopen verplicht. SKAL gaat er vooralsnog coulant mee om. Het is wel belangrijk om hierover na te denken en een plan te maken hoe dit uit te voeren. De bedrijven met een gedeeltelijke overkapping hoeven niets te veranderen.

Ontheffing niet-biologische grondstoffen
Vanwege de oorlog in Oekraïne, is de beschikbaarheid van enkele grondstoffen zeer moeilijk geworden. Om deze reden is er een ontheffing gegeven om 5% niet-biologische grondstoffen te verwerken, net als in 2021 het geval was. Dit blijft zo tot nadere berichtgeving. Deze ontheffing is reeds toegepast op alle biologische varkensvoeders van AR.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route