Menu

Vers gras Inzicht

Vers gras Inzicht

Wekelijks worden vers grasmonsters genomen om de kwaliteit en de samenstelling van vers gras te volgen.

Door een storing bij Eurofins zijn afgelopen week geen versgras-monsters genomen. Toch kunnen we vaststellen dat vocht opnieuw een belangrijke factor is bij de groei. In de afgelopen periode is door vocht en temperatuur de mineralisatie goed op gang gekomen. Dit is te zien aan hogere ureumgehaltes. Nu stagneert de groei door gebrek aan vocht.

Smakelijkheid is het thema voor de komende weken. Kroonroest ligt op de loer en veroudering van het gras gaat snel. Smakelijkheid is te beïnvloeden door:

  • geen rundveedrijfmest op percelen die gebruikt worden voor beweiding
  • regelmatig (kleine) kunstmestgiften
  • het strooien van zout. Denk daarbij aan kali-zout. Naast smaak zorgt kali voor een vitale plant (minder kroonroest) en meer gras.

Neem voor meer informatie over Vers gras Inzicht contact op met uw specialist rundvee of met onze klantenservice, telefoon 0317-499510.

 

Week Droge stof Ruw eiwit Ruwe celstof Suiker ADL VEM
29 15,0 226 200 89 20 979
28 18,6 224 216 113 24 970
27 19,6 178 234 125 22 957
26 19,1 197 235 118 23 915
25 17,9 180 261 100 28 898
24 19,4 188 223 147 23 961
23 22,9 164 226 167 18 971
22 22,6 184 215 163 20 989
21 23 160 189 223 16 1031
20 19,8 217 186 183 15 1060
19 17,5 212 205 153 17 1019
18 21,1 173 199 173 20 1056
17 19,8 219 199 145 20 1026
16 22 235 180 168 16 1072
15 24,3 232 181 157 19 1028
14 27,4 212 162 208 14 1052
13 22,1 233 165 185 12 1072


 

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route