Menu

Ruwvoerteelt

Melkkoeien die ruwvoer vreten

Om een maximale gewasopbrengst te halen moeten alle facetten van de ruwvoerteelt kloppen. Met alleen zaaien bent u er niet. Kiest u voor het bemesten voor kunstmest of organische meststoffen?Ook de juiste aanpak van het bemesten en kuilmanagement bepalen het resultaat van uw ruwvoer.  Door al deze elementen goed op elkaar af te stemmen bent u verzekerd van de juiste nutriënten voor uw koeien.

Bodemtemperatuur

Voordat u kunt bemesten of zaaien is het belangrijk om te weten wanneer het juiste moment is. In samenwerking met CropSolutions publiceert AR in de maanden februari en maart wekelijks de bodemtemperaturen in Nederland. Hiermee kunt u het optimale moment bepalen om uw bemestings- en zaaiwerkzaamheden te plannen.

Meststoffen en kunstmest

Elke situatie is anders. Om een goed rendement uit de meststoffen te halen moet de bemesting zo precies en zo slim mogelijk worden uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om de juiste meststof te kiezen voor de beste opbrengst. AR heeft verschillende meststoffen in haar assortiment, waaronder kunstmest, stikstofmeststoffen, Growsol vloeibare meststoffen, Foliplus bladmeststoffen, Grasmest AR Kalium, fosfaat/mengmest, kalkmeststoffen en organische mest.

Bekijk het assortiment meststoffen

Meer eiwit met gras of klaver

De eiwitproductie van eigen land is een steeds belangrijker onderwerp. Klaver past heel goed in het streven naar een lagere kostprijs per kilo melk. Met de juiste klaver of grassoort en de juiste aanpak kunt u de gewenste eiwitgehaltes behalen.

Bekijk de folder ‘Meer eiwit met gras klaver’

Kuilmanagement

Een geslaagde kuil is schimmelvrij en zit boordevol nutriënten voor uw koeien. De meeste ruwvoerverliezen treden op bij het niet goed inkuilen van ruwvoer. Broei en schimmelvorming tasten de kwaliteit aan. Om de kwaliteit hoog te houden is de manier van inkuilen van belang samen met de inkuilmiddelen die toegevoegd worden.

Bekijk de folder ‘kuilmanagement’

Vragen of meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten van AR Plant.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route