Menu

Meer verdienen met VLOG-melk?

Melkkoeien eten VLOG voer

De vraag naar VLOG-melk stijgt. Bij het produceren van VLOG-melk moet u ook VLOG-gecertificeerd voer verstrekken. Wanneer uw het rantsoen en VLOG-voer nauwkeurig kiest kunt u er 0,5 cent per kg melk extra aan overhouden! 

VLOG

VLOG-voer bevat geen genetisch gemodificeerde (GMO) grondstoffen. VLOG is de naam van het kwaliteitssysteem dat dit waarborgt. De omschakelingsperiode duurt 3 maanden. Zorg er bij de eerste levering voor dat uw silo leeg en schoon is. Als na de omschakelingsperiode teveel GMO-grondstoffen worden aangetroffen in het VLOG-voer kan de omschakelingsperiode opnieuw ingaan. Dit kan bijvoorbeeld door versleping komen. AR produceert de VLOG-voeders in een fabriek waar geen GMO-grondstoffen verwerkt worden. Ruwvoer is over het algemeen al GMO-vrij.

Eiwitrijk krachtvoer

Sojaschroot is een veelgebruikt eiwitrijk product in regulier voer. Dit product vervangen door GMO-vrij sojaschroot is prijzig, waardoor het voordeel van VLOG wegvalt. Door de ijzeren voorraad van AR is er nooit een tekort aan goede GMO-vrije grondstoffen. Bovendien worden er geen concessies gedaan op de kwaliteit van het voer. Hierdoor blijft het eiwitgehalte op een hoog niveau.

Jongvee

U mag aan jongvee wel GMO-voer verstrekken. Ook het melkpoeder mag GMO-grondstoffen bevatten. De jongveevoeders moeten aantoonbaar gescheiden zijn van het melkveevoer. Wanneer het jongvee in dezelfde stal staat en u vanuit een silo voert, dan moet het jongveevoer wel VLOG-gecertificeerd zijn.

Dagelijkse productie en levering

AR heeft een gespecialiseerde fabriek en eigen op- en overslaglocaties zodat er flexibel geproduceerd kan worden. Klantspecifieke orders kunnen hierdoor iedere dag geleverd worden.

Assortiment

AR heeft een uitgebreid assortiment melkveevoeders speciaal voor de productie van VLOG-melk. Naast VLOG-melkveevoeders heeft AR ook non-GMO mineralen, melkpoeders en enkelvoudige voeders in haar assortiment. 

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Wilt u de assortimentsfolder ontvangen? Laat dan uw gegevens achter.

  1. Door dit formulier te versturen, gaat u akkoord met onze privacy statement.