Menu

Vervanger voor mais nodig?

melkkoeien aan voerhek

Sodagrain (ontsloten tarwe) is een goede energieaanvulling in het rantsoen en past goed in rantsoenen met veel gras en weinig mais. Door de inzet van Sodagrain kan het aandeel ruwvoer in het rantsoen vergroot worden. Bovendien kunt u tot en met 16 maart profiteren van een aantrekkelijke actie.

Wat is Sodagrain?

Sodagrain bestaat uit tarwe die ontsloten is met behulp van natronloog, dat in het product omgezet wordt in natriumbicarbonaat. Door deze behandeling is het zetmeel verteerbaar zonder de korrel te pletten of te malen. AR maakt het product van korrel tot eindproduct volledig in eigen beheer.

Voordelen Sodagrain

  • Rustige fermentatie
  • Bufferende werking
  • Meer melk en melkeiwit
  • Hoogwaardige zetmeelaanvullng in het rantsoen

Opslag en houdbaarheid

Sodagrain kan binnen in de loods worden opgeslagen of buiten in de slurf. De slurf is alleen mogelijk bij levering van een volle vracht (30 ton). De afmetingen van de slurf zijn: 25 m lang, 2 m breed en 1,5 m hoog. De houdbaarheid is 3 maanden.

Actie Sodagrain en bestellen

Tot en met 27 september levert AR de slurf gratis bij bestellingen van volle vrachten Sodagrain. Dit betekent een besparing van € 7,50 per ton. Voor prijzen en leveringsvoorwaarden kunt u contact opnemen met AR Coproducten, Sander Hulshof 06-10546974.

Ja, ik heb interesse (neem contact met mij op)