Menu

Geen dunne mest meer met voorjaarsgras door Structuurbrok Gras

Koeien in de wei met windmolen op de achtergrond

Voorjaarsgras zit boordevol eiwit en suikers en is snel verteerbaar. Dit is te zien aan de dunne mest. Nutriënten worden dan niet goed opgenomen. Een goede opname is noodzakelijk voor het behalen van een hoge en gezonde melkproductie. Onderzoek laat zien dat met een structuurrijke brok nutriënten beter worden opgenomen. Dit ondersteunt een gezonde en hogere melkproductie.   

Structuurrijke brok voor rust in rantsoen

De brok Structuurbrok Gras bestaat uit grondstoffen die speciaal geselecteerd zijn op hun eigenschappen en daarbij een eigen bewerking hebben gekregen. Hierdoor blijft de natuurlijke structuur van de grondstoffen behouden. Door deze methode bevat de brok de juiste energie, zorgt voor een beter opname en voor rust in het rantsoen. Het resultaat: meer melk, mooiere mest, een goede vertering en lagere kosten.

"Meer melk, een goede vertering en een mooie kostenbesparing."

Melkveehouder Danny Grandia in de stal

Met Structuurbrok Gras zien we dat de koe de nutriënten beter benut. Onderzoeksresultaten bevestigen dit met een groter aandeel fijne delen in de mest. Daarnaast zagen we tijdens onze proef een stijging van 2,2 punten BSK en hogere gehaltes vet, eiwit en lactose. Melkveehouder Danny Grandia verving het krachtvoer met Structuurbrok Gras en hoefde geen bierborstel meer te voeren. Danny is erg tevreden over de brokken: "Meer melk, een goede vertering en een mooie kostenbesparing."

Onderzoeksresultaten

  BSK Melk (kg) Vet (%) Eiwit Lactose (%)
Nulmeting 46,4 30,6 4,35 3,64 4,62
Structuurbrok Gras 48,6 30,9 4,54 3,81 4,65

 

Voordelen van Structuurbrok Gras

  • Gezonde en hogere melkproductie
  • Betere mest
  • Rustigere vertering en betere opname van voedingsstoffen
  • Past in verschillende rantsoenen
  • Laag fosfor-gehalte
  • Vervangt krachtvoer en bierborstel
  • Geproduceerd volgens de Zuiver Voer-filosofie

De voeders Structuurbrok Gras zijn beschikbaar in verschillende eiwitniveaus (90, 100, 110 en 120).

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over Structuurbrok Gras? Laat dan uw gegevens achter via het contactformulier hieronder of neem contact op met een van onze specialisten. Bestellingen kunt u doorgeven aan onze verkoopbinnendienst via 0317-499510.

Neem contact met mij op