Menu

Profiteer van tijdelijke korting op de hittestressoplossingen van AR

Afbeelding: waterdrinkbak borstel 800 px

Al vroeg in het voorjaar kunnen uw dieren last krijgen van hittestress. Naast de temperatuur speelt ook de luchtvochtigheid een grote rol bij het veroorzaken van hittestress. Het kan zelfs al optreden vanaf 20°C, met alle gevolgen van dien! Bestel uw hittestress oplossingen daarom op tijd. Bovendien kunt u tot en met 29 juli profiteren van een aantrekkelijke kortingsactie.

Bij afname van een volle pallet ontvangt u 10% korting* + een schoonmaakborstel voor uw drinkbakken (zolang de voorraad strekt). De volgende producten komen in aanmerking voor de actie:

Beschermende vetten en veel energie

Profat (22339K25):
Profat is beschermd vet met vooral veel energie voor de nieuwmelkte koe. Verder ondersteunt Profat het melkvetpercentage in de melk, conditie van uw koeien en de vruchtbaarheid.  

> Dosering: 100-500 gram per koe dag

Bergafat F100 (21464K25):
Dit is een beschermd vet en zorgt voor veel energie. Dit product bevat met name vetzuren die het melkvetpercentage in de melk ondersteunen. Ideaal naast veel weidegang of wanneer uw zomerstalvoeren toepast.

> Dosering: 100- 500 gram per koe per dag

Aminozuren

Amino Mix Maxima (24781K20):

Om melkeiwit te produceren heeft een koe bouwstoffen nodig. Aminozuren zijn de bouwstoffen voor melkeiwit en deze komen vaak uit eiwitrijke grondstoffen. Voor aminozuren geldt dat ze in de juiste verhouding gevoerd moeten worden. Wanneer dit niet gebeurt kan het zijn dat door een missend aminozuur alle andere niet benut worden. Door Amino Mix Maxima bij te voeren vult u de missende aminozuren aan waardoor alle andere nutriënten in het rantsoen beter benut worden. Ook leveren aminozuren minder stress op bij uw dieren tijdens hittestress periodes.

> Dosering: 100 tot 200 gram per koe per dag

Ondersteuning weerstand

Celgetal Vitaal Korrel (24775K20):
Per 1 januari 2022 rekent Qlip met een aangepaste berekening van het celgetal. Dit resulteert ook voor individuele koeien in een verhoging van het celgetal. De verhoging van het celgetal is ongeveer 12%. Dit komt voor de gemiddelde koe op een gemiddeld bedrijf neer op 21.000 cellen. Door deze nieuwe rekenmethode zal het aantal koeien met een hoog celgetal stijgen met 1,9%. Verhoging van het celgetal zorgt voor een lager lactosegehalte in de melk. Een verhoging van 100.000 cellen in de melk is ongeveer gelijk aan een productieverlaging van 1 liter melk per dag. Reden voor AR om een manier te bedenken om het celgetal op melkveebedrijven te verminderen. Hiervoor hebben we een mengsel ontwikkeld. Dit mengsel bestaat uit een aantal componenten die als doel hebben het celgetal te verlagen. Dit zijn onder andere gistcelwanden en producten om de endotoxines te verminderen. Endotoxines zijn giftige stoffen van bacteriële oorsprong. De meest bekende endotoxines zijn bestanddelen van de celwand van E.Coli en Salmonella. Wanneer endotoxines de pens- of darmwand passeren, kunnen ze een immuunreactie opwekken wat de productieresultaten negatief beïnvloedt. Een ontstekingsreactie is erg kostbaar aangezien het de energie en nutriënten, nodig voor melkproductie, consumeert. Daarnaast zijn Aromabiotic Cattle en Diamond V aan het mengsel toegevoegd.

> Dosering: 100 gram per koe per dag

Broeiremmer

Selko TMR 225 liter en 1000 liter
Het voermengsel (TMR) dat in de voermengwagen wordt gemixt en niet direct wordt gevoerd loopt het risico om te dalen in voedingswaarde door de groei van gisten. Het is van belang om de voedingswaarde op peil te houden. Het behouden van de voedingswaarde hangt af van de mogelijkheid om de groei van gisten onder controle te houden. Dit kan door te zorgen dat er geen voer in de wagen blijft of door een klimaat te scheppen waarin geen gisten groeien. Selko®-TMR is een speciale combinatie van organische zuren waardoor de pH laag blijft, waardoor gisten geen kans krijgen.

Dosering:
> Melkvee: 1,0 – 2,0 liter / ton
> Jongvee / droogstaande koeien (>24 uur): 2 liter / ton

*Voor Natriumbicarbonaat en Selko TMR geldt een korting van 5% in plaats van 10%.

Heeft u vragen of wilt u een bestelling plaatsen?
Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Uw bestelling kunt u gemakkelijk plaatsen via de Mijn AR-app of neem contact op met onze klantenservice via klantenservice@argroep.nl of 0317-499510.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route