Menu

Zetmeel aanvullen met Sodagrain + ACTIE

1-2-2019
Zetmeel aanvullen met Sodagrain + ACTIE

Om gezond hARd te kunnen melken vragen de kuilen van 2018 een flinke energie-aanvulling. Energie aanvullen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met krachtvoer en enkelvoudig gemalen producten. Maar heeft u al eens Sodagrain overwogen?

In de huidige rantsoenen is vooral een tekort aan hoogwaardige energie. De maiskuilen bevatten weinig zetmeel, en veel graskuilen zijn tijdens de droogte gegroeid. Deze graskuilen zien er qua voedingswaarde goed uit, maar voor de koe is het lastig om alle energie eruit te halen. Voor een hoge melkproductie heeft de koe voldoende energie nodig. Hiervoor is een aanvulling nodig.

Krachtvoer en enkelvoudig
Aanvullen met krachtvoer is een makkelijke optie, maar is ook vaak vrij prijzig. Al snel wordt daarom gekozen voor enkelvoudige producten, zeker in de huidige markt waar maismeel goedkoop is. Maar wanneer meer dan 2 kg maismeel nodig is, is het dan wel de juiste keuze? En hoe zit dat als er eigenlijk wel 4 kg nodig is?

Pensverzuring
Maismeel kun je niet vergelijken met de maiskorrel in snijmais. Snijmais heeft ingekuild gezeten en is vochtig. Maismeel is fijngemalen vanuit droge mais. Deze droge mais is moeilijk verteerbaar en door de fijngemalen structuur kan het pensverzuring veroorzaken.

Tot 6 kg per koe per dag
Die structuur, daar onderscheidt Sodagrain zich op. Sodagrain is ongemalen en heeft daardoor de grootte van een tarwekorrel. Door de unieke bewerking is het goed verteerbaar, maar wel heel rustig. Hierdoor kun je een koe met gemak 6 kg Sodagrain voeren.

Optimale penswerking
De basis voor gezond hARd melken is natuurlijk de pens. Met Sodagrain krijgt de pens de gehele dag door een geleidelijk aanbod van energie. Hierdoor werkt de pens optimaal. Sodagrain laat een hogere benutting van het voer zien wat resulteer in meer melk en een hogere melkeiwitproductie. Bovendien is Sodagrain GMO-vrij.

ACTIE Sodagrain (artikel 21710)
Van 4 februari tot en met 2 maart 2019 ontvangt u de slurf gratis bij bestelling van een volle vracht Sodagrain. De actie geldt alleen bij volle vrachten en zolang de voorraad strekt. Voor de opslag van Sodagrain is de slurf de beste optie. Sodagrain wordt hierin goed geconserveerd en beschermd tegen weersinvloeden. De slurf kan op een lege kuilplaat worden gelegd. De afmeting van de slurf is ongeveer 25 meter lang, 2 meter breed en 1,5 meter hoog. In de slurf is Sodagrain 3 maanden houdbaar.