Menu

Webinar: gezond koeien voeren met minder eiwit

20-5-2020
Webinar: gezond koeien voeren met minder eiwit

Op donderdag 4 juni vond het webinar plaats met het onderwerp: 'Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat?'. Heeft u deze uitzending gemist? U kunt het online terugkijken.

De minister bebreidt een regeling voor om de maximale hoeveelheid ruw eiwit in krachtvoer voor melkvee te begrenzen in het kader van stikstofreductie. Vanaf september zou u dan geen krachtvoeders of losse grondstoffen en bijproducten op het erf mogen hebben waarin meer ruw eiwit zit dan de maximale norm. Dit voorstel grijpt behoorlijk in op de bedrijfsvoering en het is daarom van belang om te kijken naar oplossingen zodat we als sector voorbereid zijn wanneer het voorstel aangenomen wordt door de Eerste en Tweede Kamer.

Het webinar focust zich op de volgende punten:

  • Het effect op de bedrijfsvoering; wat verandert er voor melkveehouders?
  • Hoe nu te zorgen voor een optimaal rantsoen?
  • Wat zijn de effecten van deze maatregel op de kostprijs?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor eiwitreductie in het algemeen?

Sprekers
Het webinar is een samenwerking tussen Food&Agribusiness, Boerderij, Speerstra, Barenbrug en AR. De host van het webinar is Jan Vullings. De sprekers zijn Jan Speerstra (algemeen directeur Speerstra Feed Ingredients), Tom Niehof (internationaal productmanager fourage bij Barenbrug Holland) en Richard ter Beek (verkoopleider rundvee AR).

Kijk gratis terug
Klik hier om het webinar terug te kijken.