Menu

Wat doet u met slachtgegevens van uw vleesvee?

17-3-2017
Wat doet u met slachtgegevens van uw vleesvee?

De laatste jaren is er steeds meer terugkoppeling van de slachterij over slachtgegevens van uw vleesvee of rosékalveren. Aan de hand van deze gegevens kan de gezondheid van uw vee geanalyseerd worden.

De vetbedekking geeft aan hoe goed het energie- en zetmeelniveau past bij de dieren. Kijk daarnaast ook naar de eventueel afgekeurde organen. Bijvoorbeeld veel afgekeurde nieren kan betekenen dat het natriumgehalte van het rantsoen te hoog is.

Advies
Het hangt van de gegevens af hoe u de gezondheid kunt verbeteren. Raadpleeg daarom uw vleesveespecialist voor een passende oplossing. Hij kan samen met u kijken of de waarden verbeterd kunnen worden op basis van bedrijfsmanagement of door middel van een passend voeradvies. Vleesvee Structuurmix Maxima, bijvoorbeeld, bestaat uit ongemalen, hoogwaardige grondstoffen. De mix bevat veel energie en onverzadigde vetzuren. Het resultaat is te zien in de afmestfase aan een hogere daggroei en een betere vetbedekking.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u advies ontvangen over de slachtgegevens van uw vleesvee? Neem dan contact op met een van onze vleesveespecialisten.