Menu

Voorkom suboptimale robotinstellingen met AR Robotanalyse

16-3-2018
Voorkom suboptimale robotinstellingen met AR Robotanalyse

Wanneer de melkproductie vrij snel afneemt gedurende de lactatie, is de kans groot dat de robotinstellingen suboptimaal zijn. De AR Robotanalyse geeft u inzicht in de resultaten van uw melkrobot. Hierdoor kunnen problemen ontdekt en verholpen worden. Dit voorkomt de kans op onnodige kosten.

Bij suboptimale robotinstellingen daalt het aantal melkingen en daarmee ook de melkproductie. Door een lagere behoefte (energie en eiwit) daalt ook de voeropname, waardoor de activiteit van de koeien nog minder wordt. Zo komt de koe in een negatieve spiraal terecht, waarbij de melkproductie steeds verder daalt.

Actuele gegevens
Het is raadzaam om regelmatig de AR robotanalyse uit te voeren. AR voert de analyse uit met behulp van actuele data van uw melkrobot. De resultaten worden weergegeven in overzichtelijke tabellen en grafieken. Op basis van de resultaten zal uw specialist een praktisch en passend advies uitbrengen. Ook wordt er gekeken naar een mogelijke relatie met het rantsoen van de melkgevende- en droogstaande koeien.

Deelname of meer informatie
Heeft u interesse of wilt u meer weten over de AR Robotanalyse? Neem dan vrijblijvend contact op met uw specialist of met onze melkrobotspecialisten Jeroen van Veldhuizen (06- 82684624 of mail) of Mark ter Braak (06-20978112 of mail).