Menu

Voederbietendemo

27-10-2017
Voederbietendemo

Op donderdag 19 oktober bezochten zo’n 75 geïnteresseerde telers de voederbietendemo van AR Plant en AR Voer in Culemborg. Hier konden zij kennismaken met de teelt en vervoedering van voederbieten. Er werden twee lezingen gehouden. Dirk de Bruijn van AR Plant ging dieper in op alle facetten van de teelt van voederbieten. Harm van Hattem, rundveespecialist bij AR Voer vertelde in welke rantsoenen voederbieten het beste passen.

Na de lezingen was een bietenrooier van de firma Bongers te bewonderen. Hiermee werd een live demonstratie voederbieten rooien gegeven. De conclusie: het formaat van de voederbieten is heel belangrijk om netjes te kunnen rooien zonder veel beschadigingen. Verder waren er twee typen versnipperbakken te zien die ook aan het werk waren. Het ene type, de Beet Master, combineert het wassen en versnipperen. Dit is interessant bij het vers voeren van de bieten. Deze bak wordt aangeboden door Van Laar Techniek. De tweede bak is een Holaras-bak die een hoge capaciteit heeft en meer geschikt is voor het tegelijkertijd inkuilen van de voederbieten met mais. De Holaras-bak wordt aangeboden door Hoopman Machines B.V.

Familie Kool, bedankt voor de gastvrijheid en de tijd die jullie erin hebben gestoken om dit tot een succes te brengen!

Impressie op Boerderij.nl
Boerderij.nl maakte een mooie video-impressie van de demo. Deze kunt u hier bekijken.

Meer weten over voederbietenteelt?
Wilt u graag de presentaties van de lezingen ontvangen of wilt u meer weten over de voederbietenteelt? Neem dan contact op met Dirk de Bruijn d.debruijn@argroep.nl of 06-26290261.