Menu

Verhoog smakelijkheid biologische rundvee- en geitenrantsoenen

5-7-2019
Verhoog smakelijkheid biologische rundvee- en geitenrantsoenen

De kwaliteit van het ingekuilde gras is anders dan gewend door de droogte van vorig jaar. Daarnaast valt de smakelijkheid van sommige graskuilen ook tegen. Om de ruwvoeropname van biologische rantsoenen te stimuleren heeft AR Bio Melasse (artikelcode 21545) in het assortiment.

Met Bio Melasse worden graskuilen smakelijker waardoor de opname wordt verhoogd en er meer nutriënten beschikbaar komen voor melkproductie. Door Bio Melasse te verstrekken worden suikers toegevoegd aan het rantsoen. Rantsoenen op basis van (najaars)kuilen met tegenvallende suikergehaltes bevatten zo toch voldoende energie zodat pensmicroben voedingsstoffen kunnen fermenteren. Het toevoegen van de suiker is dus erg belangrijk voor een goede melkproductie. Door het toevoegen van Bio Melasse hoeft u minder krachtvoer aan te schaffen, doordat u uw kostbare ruwvoer opwaardeert. Bio Melasse wordt in een IBC geleverd waardoor u het eenvoudig bij uw ruwvoer in kan mengen, of als topdressing toe kan passen.

Voor meer vragen over het verhogen van de smakelijkheid van uw biologische rantsoen kunt u terecht bij uw specialist.

Nieuwsbrief
Contact

Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
Postbus 610
6700 AP Wageningen

T 0317-499599
F 0317-499590
E info@argroep.nl

Bereken de route