Menu

Veldbonenteelt van eigen bodem

16-2-2018
Veldbonenteelt van eigen bodem

De vraag naar eiwitgewassen van eigen bodem stijgt. De uitdaging is om een hoge eiwitopbrengst per hectare te realiseren. Veldbonen laten de laatste jaren een steeds hogere eiwitopbrengst zien. Om de teelt hiervan verder te ontwikkelen wordt er een subsidie beschikbaar gesteld voor een beperkt aantal klanten vanuit het 'Veldbonen keten praktijk innovatie project' .

De bonen kunnen groen worden geoogst als een soort Groene Plant Silage (GPS) maar kunnen ook droog (minder dan 15% vocht) worden geleverd aan AR plant. De uitbetaling vindt plaats op basis van het eiwitpercentage. Ook de bonen pletten op het eigen bedrijf is een mogelijkheid om krachtvoer te telen op eigen land.

Subsidie
De subsidie wordt voor een beperkt aantal klanten beschikbaar gesteld. Voor de eerste 30 hectare veldbonen er een subsidiebedrag beschikbaar (maximaal 5 hectare per klant). De subsidie bedraagt € 200,00 per hectare.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen met akkerbouwvoorlichter Bert Straten, telefoon 06-22559935 of mail b.straten@argroep.nl.