Menu

Veel verschil in kuilen 2020

1-9-2020
Afbeelding: DSC_0410

Dit jaar is er veel verschil in kuilkwaliteit. Dit voorjaar waren er veel zonuren, het was erg droog en het was relatief warm.

De meest voorjaarskuilen zijn vroeg gemaakt. Doordat het gras veel zon heeft gehad is het suikergehalte hoog. Door de droogte is het ruwe eiwit gemiddeld wat lager dan in voorgaande jaren. Daarnaast lijkt het fosforgehalte in het gras lager te zijn dan in andere jaren.

Eenvoudig rust in het rantsoen brengen
De hoge verteringssnelheid van de voorjaarskuilen vraagt om aanvulling van een rustige component in het rantsoen. Hiermee kan de voederwaarde uit de kuilen optimaal benut worden en wordt de pH van de pens niet te laag. Sodagrain past hier perfect bij. Bij kuilen die wat lager zijn in energie en RE kan het daarnaast interessant zijn om Maxammon grain te voeren. Dit is een product op basis van geplette gerst en bevat zowel eiwit als energie en werkt als een pensbuffer. Door Maxammon grain te voeren hoeven er minder (dure) eiwitrijke producten, zoals soja of raap, bijgevoerd te worden.

We hebben twee mooie acties lopen met deze producten:

  • Sodagrain
    In september 2020 ontvangt u een gratis slurf bij iedere halve of volle vracht. Lees hier meer.
  • Maxammon grain Gerst
    Tot en met 30 september 2020 kunt u profiteren van € 5 korting per ton op de dagprijs bij een bestelling Maxammon grain Gerst zowel in bulk als losgestort. Lees hier meer.