Menu

Rustige brok naast vers weidegras

1-5-2020
Afbeelding: Dunne mest bij weidegang is verleden tijd met structuurbrok gras

Nu de koeien weer de wei in gaan is het belangrijk dat er naast alle snel opneembare nutriënten uit het verse gras (of uit de graskuil) ook rustig verteerbare componenten worden aangeboden.

Snelle vertering

Wanneer naast het verse gras een te snelle brok wordt gevoerd, kan dat leiden tot een te snelle vertering met dunne mest als gevolg. Nutriënten kunnen dan onvoldoende worden opgenomen waardoor de efficiëntie en melkproductie onder druk komen te staan.

Zuiver Voer

Structuurbrok Gras is een brok die wordt geproduceerd volgens het Zuiver Voer-principe. Hierbij is er bijzondere aandacht voor de grondstoffenkeuze en de bewerking van iedere individuele grondstof in de samenstelling. Het doel hierbij is meer rust verkrijgen in de vertering.

Werking brok

Door de energierijke grondstoffen in de Structuurbrok Gras rustig af te laten breken door de microben in de pens, worden de nutriënten geleidelijk afgegeven en opgenomen. Dit zorgt voor een optimale benutting zonder dat er pensverzuring optreedt. Het resultaat: gezond hARd melken!

Assortiment Structuurbrok Gras

In het assortiment van de Structuurbrok Gras kunt u kiezen uit verschillende eiwitgehaltes. Zo kunt u de brok optimaal aan laten sluiten bij uw rantsoen. Daarnaast kan er gekozen worden uit de Uniek- en de Maxima-voerreeks. De Uniek-reeks is gericht op het behalen van een maximaal rendement. De Maxima-reeks bevat extra elementen die gezondheid en vruchtbaarheid ondersteunen en zorgen voor een maximaal technisch resultaat.

Meer info

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Structuurbrok Gras? Neem dan contact op met uw specialist rundvee.