Menu

Overlevingstips grasland

3-8-2018
droog bruin grasland

Enkele tips om uw grasland te helpen overleven bij de huidige hitte en droogte:

  • Beregen het grasland - als het kan - om het enigszins groen te houden. Het is over het algemeen niet haalbaar om er nog een snede gras af te halen, maar zo kunt u wel voorkomen dat het grasland compleet afsterft. Houd rekening met de actuele beregeningsverboden.
  • Ga niet maaien. Kort gras verbrandt sneller en droogt sneller uit.
  • Wilt u een onkruidbestrijding uitvoeren? Let er dan op dat de temperatuur bij het spuiten niet boven de 25oC ligt. Het beste moment om te spuiten is tegen de avond met een nacht met iets dauw. Onkruiden in het grasland hebben minder last van de droogte en vallen daardoor meer op.
  • Wacht op voldoende neerslag, zodat de bodemvoorraad weer enigszins wordt aangevuld. Beoordeel kritisch de staat van het nog aanwezige gras. Zit er nog een groen groeipunt in, dan is er een reële kans op herstel. Engels raaigras heeft een enorm herstelvermogen. Wanneer het gras zich herstelt, maar er wel veel open plekken zijn, dan is doorzaaien een goede optie. Is het gras echt grotendeels verdord en dood, dan is scheuren en herinzaai de enige oplossing.

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij de verkoopbinnendienst van AR Plant via 0418-655944 of stuur een mail.