Menu

Nieuwe breedwerkende biologische buffer

20-5-2020
Nieuwe breedwerkende biologische buffer

Een gezonde pens is de basis voor gezonde koeien én voor hARd melken. Hierbij is het belangrijk om pensverzuring te voorkomen. Een buffer kan hierbij helpen.

Er is sprake van pensverzuring wanneer er in verhouding te veel zuren aanwezig zijn in de pens en er te weinig buffering plaatsvindt. Een koe heeft een aantal mechanismen die ervoor zorgen dat zuren zo min mogelijk invloed hebben op de pens-pH. Zo produceert de koe bij het kauwen bicarbonaat, een zelf aangemaakte buffer. Daarnaast worden vluchtige vetzuren weggevangen door de penswand. Er moet dan wel voldoende structuur in het voer zitten.

Extra ondersteuning
Soms zijn de mechanismes van de koe zelf niet voldoende om de pens-pH bij te kunnen sturen. Dit kan komen door snel verteerbare gras- en maiskuilen, hittestress of grote veranderingen in het rantsoen of de voeropname. In deze gevallen is er extra ondersteuning van de pens nodig. Het is dan raadzaam om een buffer toe te voegen.

Breedwerkende biologische buffer
De biologische buffer van AR bevat enkel en alleen grondstoffen met een bufferende werking. Door gebruik te maken van verschillende soorten bufferende grondstoffen ontstaat er een gespreid bufferend effect. Hierdoor is het mogelijk om de pens-pH gedurende de vertering op het optimale niveau te houden.

Meer info
De buffer kan besteld worden met de code: 22502K25 BLG Buffer en kan toegevoegd worden aan het mengvoer of kan als zakgoed uitgeleverd worden. Adviesdosering: 100 gram/koe/dag. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw specialist. Voor bestellen kunt u contact opnemen met onze klantenservice, 0317-499510 of klantenservice@argroep.nl.